Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 08:51 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 11:10

Kaçak göçmen taşıyan minibüs 'dur' ihtarına uymadı! Lastiğinden vurulan araçta 1 ölü, 12 hafif yaralı

Van'ın Saray ilçesinde, 'dur' ihtarına uymayan ve aracı jandarmanın üzerine süren bir minibüsün lastiklerine ateş açıldı. İçinde 40 düzensiz göçmen olduğu öğrenilen ve tekerleğinden vurularak durdurulan araçta, bir düzensiz göçmen seken kurşunun isabet etmesiyle hayatını kaybetti. Olayda 12 kişi yaralanırken göçmen kaçakçısı ve araç şoförü kaçarak kayıplara karıştı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaçak göçmen taşıyan minibüs 'dur' ihtarına uymadı! Lastiğinden vurulan araçta 1 ölü, 12 hafif yaralı
kaçak göçmen,Van

Van'ın Saray ilçesinde, Koçbaşı-Turan mahallelerinden geçerek Karahisar mahallesine gitmekte olan bir minibüs, jandarma ekiplerince kontrol noktasında durdurulmak istendi. Ancak düzensiz göçmen taşıdığı öğrenilen bir minibüs, ihtarlara rağmen durmadı. Jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan minibüsün lastiğine ateş açılarak durdurulurken, ölü ve yaralılar olduğu bilgisi elde edildi.

Konuyla ilgili Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, 3 Temmuz Pazar günü 16.00'da Koçbaşı-Turan mahallelerinden Karahisar mahallesine giden şüpheli aracın, jandarma ekipleri tarafından kontrol uygulama noktasında durdurulmak istendiği ifade edildi. Ancak araç sürücüsünün 'dur' ihtarına uymayarak minibüsü jandarmanın üzerine sürdüğü belirtildi. Bunun üzerien jandarmanın aracı durdurmak için tekeleklerine ateş açıldığı ve lastiklerinin patlatılarak durduruklduğu kaydedildi.

40 DÜZENSİZ GÖÇMEN

Aaçıklamada ayrıca aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde ise 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edildiği belirtildi. Meydana gelen olayda ise seken kurşunlardan bir göçmenin hayatını kaybettiği 12 düzensiz göçmenin de hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

Olaydan sonra kaçan göçmen kaçakçısı ve aracın sürücüsüne yönelik yakalama çalışması devam edildiği belirtilen açıklamada, "Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Khan Agha 6 Temmuz 2022 01:11

Kaçak göçmen

Sonraki Haber Yükleniyor...