Tgrt Haber
15 May 2021 13:43

Kademeli normalleşme nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazan bayramı sonrası kontrollü normalleşmeye geçileceğini açıkladı. Peki, kontrollü normalleşme nasıl olacak? Sokağa çıkma yasağı sürecek mi? Kafeler, restoranlar açılacak mı? Düğünler yapılacak mı? Gelin bu soruların cevabını haberimizde arayalım.

Kademeli normalleşme nasıl olacak?
kademeli normalleşme,,erdoğan,,kabine toplantısı,

29 Nisan’da başlayan tam kapanma sürecinde sona yaklaşıldı. Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimi uygulanmaya başlanacak. Gözler 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada “Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” demişti.

Normalleşme planının 3 aşamalı olacağı öngörülürken kademeli normalleşmeyle ilgili öneriler de netleşmeye başladı.

NORMALLEŞME PLANINDA 1. AŞAMA

Bu senaryoya göre ilk aşamada; kafeler, restoranlar, lokantalar saat 20.00’a kadar açık olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması ise 21.00’dan sonra devam edecek. Eğitime ise uzaktan devam edilecek.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NASIL OLACAK?

Hafta sonu cumartesi ve pazar gününü kapsayan kısıtlama da gündemdeyken cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması, pazar günü ise tam kısıtlama yapılmasının daha ağır bastığı belirtiliyor.

NORMALLEŞMEDE 2. AŞAMA NASIL OLACAK?

Koronavirüs vaka sayıları istenilen seviyeye gerilerse ikinci aşama için planlanan tarih ise 31 Mayıs. İkinci aşamada ise kafe, restoran, lokanta gibi işletmeler için kapanma saati 22.00 olarak belirlenecek. İşletmelerin kapalı alanlarında hizmet verilemeyecek. Açık alanlarda ise yüzde 50 oranında oturma düzenine müsaade edilecek. Kahvehane, çay ocağı, lokal gibi yerlere izni valilik verecek. Pazar günleri ise sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

NORMALLEŞMEDE 3. AŞAMA NASIL OLACAK?

Vaka sayılarında hedefler tutturulursa normalleşmede 3. aşamaya ise 1 Temmuz itibarıyla geçilecek. Hayat neredeyse normale dönecek. Düğünler belirli kurallar doğrultusunda yapılabilecek. Kafe, restoran gibi yerler 23.45’e kadar açık olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...