Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2014 20:26

Kadıköy'de protesto yürüyüşü, her yer gaz bulutu

Kadıköy'de düzenlenen protesto yürüyüşüne polis müdahale etti.

Kadıköy'de protesto yürüyüşü, her yer gaz bulutu
Kadıköy, düzenlenen protesto yürüyüşü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Kadıköy Altıyol Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Bahariye Caddesi üzerinden bir yürüyüş gerçekleştirdi. Grup zaman zaman "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" şeklinde slogan attı. Rıhtım Caddesi'ne gelen grup tekrar geri dönerek Altıyol Meydana geldi. Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve boyalı plastik mermi ile müdahale edilen grup ara sokaklara kaçtı. Polis ve göstriciler arasındaki gerginlik sürüyor. İstanbul 'da ayrıca Bakırköy, Kartal, Maltepe, Okmeydanı, Sarıyer ve Sarıgazi’de de eylemler düzenleniyor. İstanbul'daki protestolarla eş zamanlı olarak Ankara Kennedy Caddesi, İzmir Cumhuriyet Meydanı ve Eskişehir'de bir araya gelen gruplar da protesto gösterisi gerçekleştiriliyor.
TRABZON'DA YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI
Öte yandan Trabzon'da da Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, internet kısıtlamaları, MİT ve HSYK yasalarıyla memurların özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar atarak Atatürk Alanı'nı kadar yürüdü. Konuşmaların ardından gösteriye katılanlar, hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.
ESKİŞEHİR'DE DE HALK PROTESTO İÇİN YÜRÜDÜ
İstanbul ve Trabzon'un yanı sıra Eskişehir'de de hükümet karşıtı gösteriler yapılıyor. Bir çok kişi ellerinde pankartlarla Eskişehir'de eylem yürüyüşü yapıyor. Polisin yürüyüşe izin vermediği kalabalık grup yer yer polis müdahalesine maruz kaldı. Protestodaki gerginlik devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...