Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 10:25 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 10:39

Kadın avukattan meslektaşına taciz skandalı: Karın beni görmesin

İzmir’de iki avukat arasında gerçekleşen taciz olayı ‘bu kadarına da pes’ dedirtti. Kadın avukatın, husumetli olduğu erkek meslektaşını erkek arkadaşına aratarak ‘Karın beni görmesin aşkım, sen dedin özel numaradan ara hayatım’ dedirterek taciz etti. Aramaların ispatlanması üzerine kadın avukatın 10 yıl hapsi istendi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Kadın avukattan meslektaşına taciz skandalı: Karın beni görmesin
avukat,taciz,izmir

İzmir’de iki avukat arasında yaşanan taciz olayının ayrıntıları 4 yıl sonra ortaya çıktı. O dönemde Karşıyaka 2. Aile Mahkemesi'ndeki bir davanın avukatlığını yapan Ersin Sel'i telefonla arayan, karşı tarafın kadın avukatı Z.B.A., kendisini arkasından konuşmakla suçladı. Daha sonra Ersin Sel'i tekrar arayan Z.B.A., iddiaya göre hakaret edip genç avukatı tehdit etti. Avukat Ersin Sel'i telefonda tehdit ederek hakarette bulunan, gizli numaradan bir erkeğe aratıp taciz ettirdiği ortaya çıkan kadın avukat Z.B.A.'nın 10 yıl hapsi istendi.

‘KARIM BENİ GÖRMESİN’ DEDİN

Ersin Sel ile Z.B.S arasındaki husumet devam ederken Bir süre sonra avukat Sel'i gizli numaradan arayan bir erkeğin konuşmaları ise duyan herkesi şoke etti. "Aşkım sen dedin hep 'Özelden ara' diye. 'Karım beni görmesin' dedin. Hatırlamıyor musun? Müsait değilsen sonra arayayım hayatım. Seni seviyorum. Çok öpüyorum. Hayatım bak müsait olunca mutlaka ara beni" diyen ve gizli numaradan arayan adamın konuşmasını kayda alan avukat Ersin Sel, kayıtları delil olarak savcılığa sunup şikâyetçi oldu. Savcılık soruşturmasında gizli numaranın avukat V.A.'ya ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine avukat V.A. hakkında, "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı.

SES BAŞKASINA AİT ÇIKTI

Ancak yapılan ses analizinde, tacizde bulunanın V.A. olmadığı belirlendi. Bu arada diğer görüşmenin ses analizinde ise tehdit ve hakaretlerde bulunan kadının, avukat Z.B.A. olduğu ortaya çıkınca, ona da "Cinsel taciz, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarından" 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HTS KAYITLARI FOYASINI ORTAYA ÇIKARDI

Yargılamalar devam ederken, Z.B.A. ve V.A.'nın arkadaş oldukları da belirlendi. Mahkemede birbirlerini tanımadıklarını öne süren iki avukatın, HTS kayıtlarına göre de yüzlerce kez görüştükleri tespit edildi. Bunun üzerine davalar birleştirildi. Geçtiğimiz günlerde mütalaa veren savcı, analizde ses kendisine ait olmadığı için V.A.'nın beraatını talep etti.

MESLEKTEN ATILMASI RİSKİ VAR

Z.B.A.'nın ise, kendisi kabul etmese de ses kayıtlarının bilirkişi kaydı raporu ile kesinleşmesi nedeniyle hakaret, basit tehdit, kişilerin huzur ve sükunun bozma suçundan cezalandırılmasını talep etti. Bir sonraki duruşma ertelenirken, kadın avukat Z.B.A.'nın olaydan sonra İzmir'den Balıkesir'e taşındığı öğrenildi. Z.B.A.'nın ceza alması durumunda meslekten atılabileceği belirtildi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...