Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2022 21:09 - Güncelleme : 12 May 2022 21:58

Son dakika! Bakan Koca, 'Meclis'ten geçti' diyerek duyurdu: Kadına ve sağlık çalışanına şiddet katalog suçlara girecek

Son dakika haberi: Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bakan Koca, Meclis'te kabul edilen yasa sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA, TGRT Haber
Son dakika! Bakan Koca, 'Meclis'ten geçti' diyerek duyurdu: Kadına ve sağlık çalışanına şiddet katalog suçlara girecek

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yeni yasayla birlikte, kasten işlenen suçlar katalog suçlara girecek

CEZALARDA ALT SINIR 6 AYA YÜKSELDİ

Basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek kasten yaralama suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın alt sınırı 4 aydan 6 ay hapse yükseltilecek. İşkence suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın 3 yıl olan alt sınırı 5 yıl hapse çıkarılacak. Israrlı takip olarak nitelendirilen fiiller müstakil bir suç haline getirilecek..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'ten geçen karar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"MİLLETVEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Paylaşımına 'Meclis'ten geçti' diyerek başlayan Koca, "Sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan, sağlıkta kamu hizmetini engelleme suçunu ise daha ağır cezaya çarptıran kanun maddesi Meclis'te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"İYİ HAL İNDİRİMİ SAYILMAYACAK..."

Bakan Koca paylaşımının devamından şu ifadelere yer verdi: 

Sağlıkta kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan düzenleme, bunun yanı sıra, failin ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışlarını iyi hal indirimi nedeni sayılmayacak

Sağlık çalışanlarına açılan ve yaygın şekilde haksızlıklara neden olan malpraktis davalarında, kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstlenmesini sağlayan kanun maddesi Meclis’te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1524824139080552452

Sn. Cumhurbaşkanımızın 14 Marttaki iradeleriyle başlayan; sağlık çalışanlarını şiddetten, Malpraktis davalarında yaşanan haksızlıklardan yeni kanuni düzenlemelerle korumayı amaçlayan süreç, Meclis’te tecelli eden Milli İradede karşılığını bulmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Kaynak: AA, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...