Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2016 09:02

'Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi tüm yurtta idrak edildi.

'Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı
Kadir Gecesi,

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Ankara'da idrak edildi.İftardan önce Beştepe Millet Camisi'ni dolduran vatandaşlar, akşam, yatsı ve teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişi, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldı.

İzmir

İzmir Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla "Seccadeni al Konak Camisi'ne gel" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Valilik ve bazı sivil toplum kuruluşları desteğiyle Konak Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, binlerce kişi katıldı.

İzmirliler, tarihi Konak Camisi'ni çevreleyen meydanı, iftardan saatler önce doldurdu. Vatandaşlar, daha sonra meydanda dağıtılan kumanyayla oruçlarını açtı.

Akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İstanbul

Kadir Gecesi dolayısıyla erkek, kadın, genç, yaşlı çok sayıda kişi, özel programlar düzenlenen başta Sultanahmet, Fatih ve Eyüp Sultan olmak üzere İstanbul'daki camilerde saf tuttu. Camilerde Kur'an-ı Kerim okundu, vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Eyüp Sultan Camisi ve türbesine de gece boyunca vatandaşlar tarafından ziyarette bulunuldu. Burada da namaz kılındı, dua edildi.

Vatandaşlar Sultanahmet Camisi'ni de doldurdu. Yoğunluk dolayısıyla bazı vatandaşların bahçede saf tuttuğu görüldü.

Edirne

Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camisi olmak üzere Eski Camii, Üç Şerefeli Cami ve birçok camide iftardan önce hazır bulundu.

Camilerin etrafında orucunu açan vatandaşlar, akşam ve yatsı ile teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, vaazında, Kadir Gecesi'nde Allah'ın rahmet kapılarının açık olduğunu, dua ve tövbelerin kabul edileceğini söyledi.

Kadir Gecesi nedeniyle kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı vatandaşlar da Selimiye Camisine gelerek namaz kılıp, dua etti

Camiye sığmayan vatandaşlar tarihi caminin avlu ve bahçesinde namaz kıldı.

Şanlıurfa

"Peygamberler şehri" olarak da nitelendirilen kentte, farklı illerden gelen çok sayıda vatandaş, kandil dolayısıyla Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hz. Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen mekanı ziyaret etti.

Manevi atmosferinde huzur buldukları mekanda olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, iftarın ardından teravih namazını kıldı.

Teravih namazının ardından, müftülük yetkililerince Dergah Camisi'nde mevlit okutulurken kentteki camilerin tamamında da gece dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Balıkgöl Dergah Camisi'nde Sakal-ı Şerif, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Gaziantep

Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, Ulu Cami ve Ömeriye Camisi başta olmak üzere kent merkezindeki camilerde iftardan sonra hazır bulundu.

Teravih namazını eda eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinledi. Terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaş için dua edildi.

Kadir Gecesi nedeniyle tarihi Ömeriye Camisi'ndeki Sakal-ı Şerif, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Duygulu anların da yaşandığı ziyarette, bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif’in fotoğrafını çekmeye çalıştı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi, kentin tarihi ve selatin camilerinde dualarla idrak edildi.

Türkiye'nin üçüncü büyüğü Abdulhamithan Camisi ve tarihi camilere akın eden vatandaşlar, İslam dünyasının huzuru ve şehitler için dua etti.

Okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinleyen vatandaşlar, teravih namazını kıldı.

Adıyaman

Adıyaman'da Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti.Kent merkezindeki tarihi camileri dolduran vatandaşlar, teravih namazı öncesi Kur'an Kerim dinledi, dualar etti.Kap ve Yenipınar camilerinde de mevlid-i şerifler okundu.

Son zamanlardaki terör olaylarında hayatını kaybedenler için duaların edildiği gecede, ülkenin terör belasından kurtulması için eller semaya kalktı. Birlik ve beraberliğin anlatıldığı vaazlarda da bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Tekirdağ

Tarihi Rüstem Paşa Camisi'nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek, Kadir Gecesi'ni idrak etti.

Programda Kur'an-ı Kerim okunarak, Kadir Gecesi'ni konu alan vaaz verildi.

Vaazının ardından vatandaşlar namaz kıldı.

Kırklareli

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, Hızırbey Camisinde düzenlenen programda, Kadir Gecesinde Allah'ın rahmet kapılarının açık olduğunu, bu gecede dua ve tövbelerin kabul edileceğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in Kadir Gecesinde indirilmeye başlandığını dile getiren Bayrak, bu gecede bol bol dua edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gece dolayısıyla vatandaşlar camiyi doldururken, çok sayıda kişi avluda namaz kıldı.

Teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Program sonrası vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Şırnak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Müftülüğün düzenlediği programda çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi'ni dualarla idrak etti. 

Terör örgütüne yönelik operasyonların başarıyla tamamlanmasından sonra huzur ve güvenliğin sağlandığı ilçenin birçok camisinde yapılan programlara vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Vatandaşların akın ettiği Nuh Nebi Camisi'ndin avlusu, Kadir Gecesi dolayısıyla dolunca çok sayıda vatandaş programı ayakta izlemek zorunda kaldı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...