Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2022 15:22 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 16:11

Kadir Şeker davasında flaş karar! Cezası 10 yıl 10 aya indirildi

Konya'da Özgür Duran'ı, kız arkadaşı Ayşe Dırla'ya şiddet uyguladığı iddiasıyla ayırmaya çalışırken bıçaklayarak ölümüne neden olan Kadir Şeker davasında yeni gelişme yaşandı. Yargıtay'ın bozma kararının ardından bugün yeniden görülen davada, Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Hapis cezasını ise 10 yıl 10 aya indirdi.

Kadir Şeker davasında flaş karar! Cezası 10 yıl 10 aya indirildi
Kadir Şeker,Yargıtay,Özgür Duran

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'ya yönelik şiddet öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp ölümüne sebep olan Kadir Şeker davasında yeni karar çıktı.

Daha önce 12,5 yıl hapis cezası verilen ancak cezası Yargıtay tarafından bozulduğu için yeniden yargılanan Kadir Şeker için mahkeme tutukluluğunun devam etmesi kararı verdi. Mahkeme ayrıca 12,5 yıl olan cezasını 10 yıl 10 aya indirilmesine hükmetti. 

Kadir Şeker mahkemedeki ifadesinde, "Ben bir kadının yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için oraya gittim. Oradan ayrılıktan 15 metre sonra Özgür duran arkamdan geldi bana saldırdı. Boğazımı sıktı nefesimin kesildiğinin ciğerlerimin acıdığını hissettim. Sesini duyunca beni bırakır diyerek bıçağı çıkardım. Birlikte yere düştük ama ben onun yaralandığını anlamadım. Sadece elimde bir acı hissettim. Olay yerinden ayrılırken de kadının herhangi bir yardım istediği bağırışlarını duymadım. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim üzgünüm. sadece bir kadına yardım etmek istemiştim. Pişmanım ve tahliyemi istiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Konya'nın Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta sesler duyarak olay yerine gelen Kadir Şeker, iddiaya göre Ayşe Dırla'ya şiddet uygulayan Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaştı. Ardından ikili arasında yaşanan boğuşma sırasında kalbinden bıçaklanan Duran, hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Ancak bu kararın ardından Şeker'in avukatları tarafından yapılan itirazla Yargıtay 1. Dairesi yaptığı inceleme sonrası, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına karar vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...