Tgrt Haber
18 Temmuz 2022 19:31 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 19:39

Kadir Şeker'in tahliyesine ikinci itiraz: Yeniden tutuklanması talep edildi

Konya'da kız arkadaşına şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker'in tahliyesine ikinci itiraz yapıldı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan itiraz dilekçesinde Şeker'in yeniden tutuklanması talep edildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kadir Şeker'in tahliyesine ikinci itiraz: Yeniden tutuklanması talep edildi
Kadir Şeker,tahliye

Konya'da kız arkadaşı Ayşe Dırla'ya şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı engellemek isterken yaşanan boğuşma sırasında kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Kadir Şeker'in tahliyesine ikinci itiraz yapıldı.

Aldığı 12 yıl 6 aylık cezası yargıtay tarafından bozulan ve ardından yeniden yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker, avukatlarının itirazı sonrası tahliye edilmişti. Geçtiğimiz günlerde tahliyeye yapılan ve reddedilen itirazın ardından yeni bir itiraz daha geldi. Müşteki avukatlarından Metehan Uluman Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçesinde tahliye kararına itir etti. Uluman'ın, Şeker'in tahliye kararına itiraz ettiği dilekçesinde yeniden tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, Konya'nın Selçuk ilçesinde 5 Şubat 2020'de bir parktaki tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünerek, Özgür Duran'a müdahalede bulundu. Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile Duran arasında çıkan boğuşmada Duran aldığı bıçak darbesiyle yaralanarak hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Şeker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, ceza "haksız tahrik" nedeniyle 15 yıla, "iyi hal" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü. Ancak Yargıtay 1. Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasını inceledikten sonra kararın bozulmasına hükmetmişti.

Yeniden yargılanan Şeker'in cezası 10 yıl 10 aya düşürülmüş ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve avukatlarının itirazı üzerine tahliye edilmişti.

Kadir Şeker'in tahliye edilmesine Duran ailesinin avukatlarından Duygu Delibaş da itirazda bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ma ho18 Temmuz 2022 21:23

Ortada kotu niyet yok...mahvetmeyin bu genci

Sonraki Haber Yükleniyor...