Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2016 01:37

Kadir Topbaş 4. kez TBB Başkanı!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, 3 dönemdir yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği’nin başkanlığına yapılan bugünkü seçimle yeniden başkan seçildi.

Kadir Topbaş 4. kez TBB Başkanı!
kadir topbaş, tbb,

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs ayı meclis toplantısı Grand Cevahir Hotel’de yapıldı. Yapılan toplantıda TBB’nin 2015 faaliyet raporu Genel Sekreter Hayrettin Güngör tarafından meclise sunuldu. Faaliyet raporunun sunulmasının ardından yapılan oylamayla TBB’nin 2015 faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

DÖRDÜNCÜ KEZ SEÇİLDİ

Yapılan oylamanın ardından Türkiye Belediyeler Birliği Genel Başkanlığı için tüm üyelerin oy vermesi işlemine geçildi. Yapılan oylama sonrasında da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve 3 dönemdir de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüten Kadir Topbaş oy birliği ile yeniden TBB Genel Başkanı seçildi.

Başkan Topbaş daha sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, “Şahsıma gösterdiğiniz güven duygusundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Başka bir aday çıkmayarak gösterilen nezaket içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yeni dönemimizde de yine güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin çok önemli hizmetler yaptığını kaydeden Başkan Topbaş, “Birliğimiz oluşturan siz mensuplarımıza ciddi destekler vermekteyiz. Bütçe dengesine de çok dikkat ediyoruz” dedi. TBB bütçesinin kullanımıyla ilgili de bilgi veren Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Önemle üzerinde durduğumuz bir projemizi daha hayata geçireceğiz. Bu projemiz Yerel Yönetimler Akademisi. Bu akademi de sizler olsun, belediye çalışanları olsun ciddi eğitim alabilecekler. Bu akademimiz uluslararası ölçekte eğitim verecek. Bütçemizin büyük bölümünü ihtiyaçları göz önüne alarak, gelen teklifleri göz önünde tutarak ve tüm belediyelerimize belirli oranlarda yardıma devam ederek harcıyoruz. Bütçemiz el verdiği müddetçe bizlerden istenilen araç gereç ve benzeri talepleri yerine getireceğiz.”

Yerel yönetimlerin dünya genelinde de öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Topbaş, Türk hükümetlerinin de yerel yönetimlere verdiği desteği şöyle açıkladı: “Hükümetlerimiz yerel yönetimlerin görüşlerini dikkate alarak bizim elimizi daha da güçlendirmek, hareket alanımızı genişletmek için yeni kanunlar çıkardı. Tüm siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Sizler bizim isteklerimizi parlamentoya yansıtmakta aracı oldunuz. Bizim taleplerimiz yerel yönetimlerin daha iyi hizmet verebilmesi ve vatandaşlarımıza daha refah bir hayat sürdürmeleri için ortam hazırlayabilecek çalışmaları yapabilmemiz için bize kolaylık tanınması yönündeydi. Biz yerel yönetimler olarak halkımıza eşit mesafedeyiz. Hiçbir ayrım ortaya koyamayız. Çünkü demokrasilerde bizim görüşlerimize bir kişi bile karşı çıksa onunda haklarını korumakla yükümlüyüz.”

1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan “Smart City Expo” fuarına da değinen Başkan Topbaş, “Bu çok önemli bir toplantı. Teknoloji çok değişti. İletişim ağları farklı bir boyutta artık. Belediyeler olarak bizim de bu teknolojileri yakinen takip etmemiz gerekiyor. Belediyelerimiz teknolojik gelişmelere ayak uyduramadıkları takdirde işlerinde büyük aksaklık yaşayacaktır” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...