Tgrt Haber
08 Ağustos 2014 18:28

Kadir Topbaş barajlardaki doluluk oranını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son yağan yağmurlarla birlikte İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacının karşılandığını söyleyerek, barajlardaki seviyenin yüzde 18'lerin üzerine çıktığını belirtti.

Kadir Topbaş barajlardaki doluluk oranını açıkladı
kadir topbaş, barajlar, doluluk oranı,

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Feshane'de düzenlenen Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür ve Tanıtım Günleri'ne katıldı. İstanbul'da etkili olan yağışlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, İstanbul'da küresel iklim değişikliği yaşadıklarını söyledi."Meterolojik değişikliği her gün tanıklık etmekteyiz" diyen Topbaş, "Bunlarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tabi ki İstanbul için hazırlıklarımızı yapmaktayız. Geçen haftalarda başlayan ve zaman zamanda devam eden bir nokta da afet diyebileceğimiz metrekareye yağmur miktarına baktığımız zaman çok büyük ölçekteki yağışlarla ilgili yer yer problemler yaşanmakta. Özellikle Türkiye'nin bütünün de geçtiğimiz günlerde gördük. İzmir'de, Sakarya'da vatandaşlarımız hayatlarını kaybettiler. Birçok maddi zararlarda ortaya çıktı" dedi.

İstanbul'un geçmiş zamanlarıyla şimdiki zamanlarını karşılaştıran Topbaş, "O kadar fazla yağış düşmekte ki bunun telafisi çok zor. Büyükşehir Belediyesi olarak 3 bin civarındaki ekibimizle ve bin 200 araçlarımızla arazideyiz. Muhtemel bölgelerde sıkıntılı alanlarda konuşuldu. Bu yönde AKOM'da bulunan arkadaşlarımız teyakkuz halinde" ifadelerini kullandı.

"TAHAMMÜL EDİLEMEYECEK KADAR SIKINTILAR YAŞANMAKTA"

Atatürk Havalimanı'nda hava muhalefeti dolayısıyla uçuşların iptal edildiğini hatırlatan Topbaş, "Uçuşlarda ciddi sıkıntılar ortaya çıktı. Sıkıntı yaşayanlar da var. Aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'da yaşadı. Yani mevsim normallerinin çok dışında. Tahammül edilemeyecek kadar sıkıntılar yaşanmakta" diye konuştu.

"İSTANBUL'UN 15 GÜNLÜK SU İHTİYACI KARŞILANDI

Topbaş, "Yağmurdan İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacı karşılandı. Barajlardaki doluluk oranı da yüzde18.19 gibi bir rakam verildi. 2007 yılında baraj seviyemiz yüzde 7'lere kadar düşmüştü. Şuanda yüzde 18'lerin üzerindeyiz. Dün yağan yağmurla birlikte özellikle Büyükçekmece Havzası'nın metrekareye 75 kilogram yağmurun düştüğünden bahsediliyor. Yani 15 günlük İstanbul'un su ihtiyacı böylece karşılanmış oldu. Bu yağış sadece İstanbul'da değil, özellikle Melen, Yeşilçay yağışlar sebebiyle de Sakarya'dan da su aldığımız için o bölgelerdeki su bölgelerini yükseltmesiyle su alışımızda güçlendi. Çok daha pompa çalıştırarak fazlaca su almaktayız. Yani İstanbul'un hemen hemen günlük su tüketiminin yarısından fazlasını buralardaki yeni su pompalamayı devam ettiriyoruz" dedi.

Topbaş, yağış nedeniyle de vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaya özen gösterdiklerini gördüklerini söyledi.

Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hatırlatılması üzerine Topbaş, "Bu bir milattır. Milletimize, devletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...