Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2015 11:52

Kafasına 2,5 santimetre çivi saplandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kafatasına 2,5 santimetre çivi saplanan hasta, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kafasına 2,5 santimetre çivi saplandı
aydın, çivi, kafa

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen Emel Şahin’in çekilen beyin tomografisinde, kafatasını delen 2,5 santimetre uzunluğundaki çivinin beyne de zarar verdiği belirlendi. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç Dr. Varol Aydın, yoğun bakım servisine yatırılan ve beyin anjiyosu yapılan Şahin'in kafasındaki çivinin ameliyatla alınmasına karar verdi. Çalıştığı fabrikada çivi tabancasının üzerine düşmesi sonucu kafasına 2,5 santimetrelik çivi saplanan Emel Şahin, olaydan 2 gün sonra ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.
Yaklaşık 1 saat süren ameliyatın sonunda açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Varol Aydın, şunları kaydetti: "Çivinin girdiği bölgeyi hastayı uyuttuktan sonra yarmaya başladık. Risk taşıyan bir operasyon olduğu için en ufak bir hataya meydan vermeden kafasından bir parça kemik çıkartıp pencere açtık. Damarları koruyan bölgeye zarar verilmesi halinde hastanın hayati risk taşıması söz konusuydu. Çivinin beynin motor fonksiyonlarını yöneten kısmına sadece birkaç milimetre uzaklıkta olması bizi korkutsa da, başarılı bir operasyonla 2,5 cm. uzunluğundaki çiviyi çıkarttık" 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...