Tgrt Haber
01 Haziran 2021 09:26

Kafe, kahvehane ve restoranlar hizmet vermeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam saatlerinde normalleşme adımları açıklandı. Normalleşme adımları kapsamında kafe, kıraathane, restoran ve lokantalar bu sabah 07.00 ile servis vermeye başladı.

Kafe, kahvehane ve restoranlar hizmet vermeye başladı
restoran,,kafe,,kahvehane,,normalleşme

Virüs ile mücadele kapsamında 2 aydır kapalı olan işletmeler bugün hizmet vermeye başladı. Normalleşme sürecinde yeme - içme mekanları saat 07.00 ile 21.00 arası masa servisi, 21.00 ile 24.00 arası da paket servis olarak hizmet verecek.  İçişleri Bakanlığından gönderilen genelgeye göre işletmeler belirli kurallar çerçevesinde hizmet verecek.

“BUGÜNLERİ ÇOK ÖZLEDİK ÇOK"

Beyoğlu Kasımpaşa’da bir kıraathanede hizmet vermeye başladı. Sabah erken saatlerde kıraathaneye gelen Durmuş Karasu, sabahları çay içmeyi özlediğini belirterek, “Vatanımız için hayırlı olsun diyorum öncelikle. Tabi özledik, 6, 6 buçuk. Çayımızı içiyorduk. Şimdi eski günlere döneceğiz inşallah yavaş yavaş. Bugünleri çok özledik çok. İnşallah iyi günlerde gelecek yakın” şeklinde konuştu.

Kafe, kahvehane ve restoranlar hizmet vermeye başladı

“BİR KAHVEMİZ VAR"

Diğer bir vatandaşta evde bunaldıklarını ifade ederek, “Özellikle bizim yaşların evde bunalması, böyle bir tekrar açılış hani gayet güzel oldu yani. Çünkü neden gidecek yerimiz yok ki zaten. Bir kahvemiz var. Onu da yani illa ki burada hoş bir vakit geçirmek çok güzel olur” şeklinde konuştu.

GECEDEN HAZIRLIKLARA BAŞLADILAR

İzmir'de de belirlenen kurallara göre iş yerlerini açan esnaf hazırlıklara geceden başladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından özellikle uzun zamandır kapalı olan kahvehaneler geceden temizlik için kolları sıvadı.

Müşteriler de sabah saatlerinde açılan kafe, restoran ve kahvehanelerden hizmet almaya başladı.

"İLK BAŞTA SAĞLIK GELİYOR AMA BÜYÜK ÖZLEM DE VAR"

Konak'ta bir restoranda çalışan Metin Damyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını heyecanla izlediğini anlattı.

Açıklamanın ardından sabah 5'te dükkanı açtıklarını ve hazırlıklara başladıklarını belirten Damyan, "Şimdi de 'Bismillah' diyerek dükkanımızı müşterilerimize de açtık. Nafakamızı bekliyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Müşteriler de özlemiş. Tabii ilk başta sağlık geliyor ama büyük özlem de var." diye konuştu.

"İNŞALLAH BÖYLE DEVAM EDER"

Kahvehanede çaycılık yapan Mehmet Yıldız iş yerlerinin diğer işletmelere göre daha uzun süredir kapalı olduğunu dile getirdi.

Bu yüzden Erdoğan'ın açıklamasının ardından hazırlıklara hemen başladıklarını kaydeden Yıldız, "Sabah 6'da ocağın altını yaktık. Müşterilerimiz de çok özlemiş. İnşallah böyle devam eder." dedi.

Kafe, kahvehane ve restoranlar hizmet vermeye başladı

Müşteri olarak kahvehaneye gelen Halil Baran da dışarıda çay içmeyi özlediğini söyledi. Esnafın zor günler geçirdiğine işaret eden Baran, "İnşallah virüsten ve maskeden de kurtuluruz ve normal hayatımıza geri döneriz." temennisinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...