Tgrt Haber
12 Şubat 2023 22:00 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 03:31

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından 10 ilde birden yaşanan yıkımın bilançosu ağırlaşıyor. Yüzyılın felaketinin 7. gününde enkaz altındaki vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bölgedeki son duruma ilişkin bilgi veren AFAD, 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İşte dakika dakika deprem bölgesinden gelişmeler...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
Kahramanmaraş,Hatay,deprem,enkaz

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş'la birlikte toplamda 10 ilde büyük yıkımı beraberinde getiren 'Asrın Felaketi'nde, milyonlarca vatandaş etkilendi. Depremde binlerce bina yerle bir oldu, hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı on binleri geçti. Yedinci gününe girilen felakette bilanço her geçen saat ağırlaşırken, ekipler zamana karşı yarış içinde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

DEPREMDE ACI BİLANÇO: CAN KAYBI 29 BİNİ AŞTI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acı bilançosunu açıklayan AFAD, 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bazı köy yolları tamamen kullanılamaz hale geldi.

DAKİKA DAKİKA KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

İşte yıkıcı depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye ve Kilis'te son durum...

21.45 Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde saat 21.45'te 4.6 şiddetinde bir artçı deprem daha meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin 8 km derinlikte meydana geldiği aktarıldı.

19.50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Haberleşmede sıkıntı çekilen bazı bölgeler oldu. Bununla ilgili bir karar aldık. GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone 1 ay boyunca deprem bölgesineki görüşmeleri ücretsiz olarak sağlayacak.

19.14 Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Nilüfer Apartmanı enkazından ses gelmesi üzerine çalışma başlatan arama kurtarma ekipleri 18 yaşındaki Saadet Çoşkun'a ulaştı. Genç kız enkazdan sağ kurtarıldı. 

18.26 Kahramanmaraş’ta 2 yaşındaki Yavuz Canbaz 159 saat sonra enkazdan kurtarıldı. Küçük çocuğun gülümseyerek çıkması yürekleri ısıttı.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

18.23 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, BaBala TV isimli sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı Köyü'nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunan Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlattı.

16.55 AFAD, saat 15.55 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 bin 934 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

15.20 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesinde davaların 2 ay süreyle erteleneceğini duyurdu. Depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını kaydeden Bozdağ, 3'ünün tutuklandığını açıkladı. Bakan Bozdağ ayrıca yağma olaylarıyla ilgili 57 kişinin tutuklandığını bildirdi.

14.00 Milli Eğitim Bakanı Özer, 1 Mart itibarıyla depremden etkilenen 10 ilde eğitime devam etme konusunda ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını açıkladı. Özer, "10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak" dedi.

13:00 Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

12:30 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman ilinde yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

11:15 Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye hareket ettiği duyuruldu.

11:00 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den 'baraj patladı' iddialarına ilişkin açıklama geldi. Kirişci, "Hiçbir tesisimizde baraj güvenliğini tehdit eden durum yok. Hidroelektrik santrallerinde de sorun yok" dedi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

Enkaz altında kalan vatandaşlar için umutlu bekleyiş sürüyor

10:48 Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, deprem bölgesini ziyaret etmek ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.

09:23 Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bir binada kolon kestikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

08.36 Hatay'da 149 saat sonra çöken Mutlular Apartmanı enkazından isminin Mustafa olduğu öğrenilen 35 yaşındaki vatandaş sağ olarak kurtarıldı. 

00.10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 24 bin 617'ye yükseldiğini açıkladı.

00.07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, bunlardan 1'i tutuklanmış, 113'ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.

DEPREMİN ALTINCI GÜNÜ YAŞANANLAR

23.43 Bakan Kurum: 10 ilde incelenen binalardan 122 bin 279 yapıda bulunan 729 bin 435 bağımsız bölümün az hasarlı ve hasarsız olduğu tespit edildi.

23.32 Hatay'da çöken 6 katlı binanın enkazında kalan 7 aylık Hamza bebek, 140 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.22.28 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hem yardım faaliyetlerine destek olmak isteyen hem de çalışan annelerin yoğun talebi üzerine depremin meydana geldiği 10 il dışındaki özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13 Şubat itibarıyla eğitim ve öğretime başlamalarına karar verdi.

21.12 AFAD: 106 bin 428 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. Bölgede 32 bin 484 arama kurtarma personeli görev yapmaktadır. Yurtdışından gelen arama kurtarma personeli sayısı 8 bin 294. Gönüllüler ile birlikte sahada toplam personel sayısı 218 bin 417. Afet bölgelerine 35 vali ve 133 mülki idare amiri, 19 AFAD üst yöneticisi ile 68 il müdürü görevlendirilmiştir.

19.39 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 22 bin 327 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 278 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu bildirdi.

19.25 Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın hafriyatında yapılan incelemede ihmali bulunduğu belirlenen müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

18.52 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca deprem nedeniyle kentte yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

18.44  Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı.

18.43 Depremden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı.

18.42 Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Suriyeli hırsız' iddiasıyla ilgili şikayet üzerine Milletvekili Ümit Özdağ hakkında iftira suçundan soruşturma başlattı.

18.13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin 15 Şubat'ta yapılacağını bildirdi.

17.10 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası geçici barınma merkezlerinde 1 milyon 100 bin vatandaşın barındığını ifade etti. Erdoğan ayrıca evlere dadanan yağmacılara, fırsatçılara asla göz açtırılmaması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

16.05 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman şehirleri doğalgazsız kalmıştı. Dün itibarıyla BOTAŞ onarım işlemlerini tamamladı. Artık bu şehirlerimizin girişinde doğalgaz var. Şehir içerisindeki gaz dağıtım kuruluşlarının bu gazın evlerimize ve iş yerlerimize intikali ile ilgili yapması gereken bazı işler var. Kontrolleri ve hasar tespitleri yapmaları gerekiyor." dedi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

14.20 AFAD'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan son bilgilere göre, toplam 20.937 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 80.088 vatandaşımız kurtarılmıştır. 102.388 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir" denildi.

13.50 Olağanüstü Hal Kapsamında yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz gibi süreler, 6 Şubat'tan itibaren 6 Nisan 2023'e kadar durduruldu.

12.30 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "7,7 büyüklüğündeki ilk depremin etkili olduğu süre 65, ikinci depremin etkili olduğu süre 45 saniye. İki depremle bölge yaklaşık 2 dakika boyunca çok ciddi şekilde sarsıldı" dedi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

12.29 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "7,7 büyüklüğündeki depremin açığa çıkardığı enerji 500 atom bombasının yarattığı etkiye, enerjiye sahip" dedi.

12.25 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, deprem sonrası volkanik hareketlilik iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gözlemlerimiz, olayın depremle fitillenen ve depremler sonrası çok sık gördüğümüz basit bir kütle hareketinden öte bir şey değil" ifadelerini kullandı.

12:10 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

12:00 Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki savcılıklara Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması için yazı gönderdi. Deprem Suçları Soruşturma Bürolarının, yıkılan binaların sorumlularının tespiti ile kaçma, delil karatma ihtimaline karşı koruma tedbirlerini tereddütsüz uygulayacağı belirtildi.

11:31 Milli Savunma Bakanı Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 25 bin 67 personeliyle fiilen deprem bölgesinde görev yaptığını bildirdi.

10:43 Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Şanlıurfa'dan 15 bin 888 afetzede, uçaklarla tahliye edildi.

10:17 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adıyaman'da depremden etkilenen enerji hatları ve onarımını inceledi.

09:30 Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait helikopterlerimiz, karadan ulaşımın mümkün olmadığı deprem bölgesindeki köylere helikopterlerle yardım malzemesi taşımaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

08:38 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

07:00 Japonya, Kahramanmaraş depreminde etkilenenlere yönelik yardımlarda görev alacak Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli ve uçağını Türkiye'ye yollayacak.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

Hatay'da Fransız mimar Leon Benju tarafından 1927 yılında Köprübaşı olarak anılan meydanda inşa edilen ve 1938'den Hatay Devleti'nin Türkiye'ye katıldığı 29 Haziran 1939'a kadar meclis binası olarak hizmet veren yapı yerle bir oldu.

04:30 Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yardım ve kurtarma operasyonları için uluslararası çabaları koordine etmenin yollarını ele aldı.

04:00 Depremde yaralanan 47 kişiyi taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

02:16 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 318 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığını bildirdi

00:54 Hatay Valisi Rahmi Doğan, bazı sosyal medya paylaşımlarında yer alan Hatay'da baraj patladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Doğan, "Yarseli Barajı patladı haberi tamamen yalandır. Barajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. Resmi açıklamalar dışındaki haberlere inanmayın" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

DEPREMİN BEŞİNCİ GÜNÜ YAŞANANLAR

23.51 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Şu an itibariyle 190 bin vatandaşımız bölgenin dışına tahliye edildi. 31 bin 254 arama kurtarma personeli sahada. 1 milyon 50 bin civarında vatandaş geçici barınma merkezlerinde. 

22.46 Osmaniye'de depremde yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 6 şüpheliden 4'ü yakalandı.

21.43 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde son bilançoyu açıkladı: 20 bin 213 kişi hayatını kaybetti 80 bin 52 kişi yaralandı.

21.20 Adıyaman’da arama-kurtarma çalışmalarına aralıksız devam eden 3’üncü Ordunun Doğal Afet Kurtarma Bölüğü iki vatandaşımızı daha göçükten sağ olarak çıkardı.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı
Adıyaman’da arama-kurtarma çalışmalarının 113. saatinde bir vatandaş enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

21.30 Sağlık Bakanı Koca: 20 bin hastamızın tedavisi için transferi sağlandı. Kimliği belirlenemeyen çocuklarımız Aile ve Sosyal Hizmetler gözetimindedir. Depremden etkilenen bölgelerde mobil eczaneler devreye girecek.

20.54 AFAD: Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 19 bin 875 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 79 bin 717 vatandaşımız yaralanmıştır. 86 bin 754 afetzede bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir.

20.04 112. SAATTE 3 GÜZEL HABER: Depremden 112 saat sonra Kahramanmaraş'ta 2, Hatay'da 1 vatandaş enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

20.00 İstanbul Valiliği, deprem bölgesine 324 uçakla 26 bin 883 personel ile 5 bin 675 çadırın gönderildiğini açıkladı.

18.32 Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyar 975 milyon 532 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandığını açıkladı.

18.08 Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yanına aldığı paralar ile yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Firma 2012'de inşa edilen binanın reklamını 'Cennetten bir kare' ifadeleriyle reklamını yapmıştı.

13.01 AFAD'dan yapılan önemli duyuruda, "Bazı sosyal medya hesaplarında 112 ve AFAD’a “kişinin yaşadığına" yönelik ihbar gelmediği sürece enkaz alanlarında arama kurtarma çalışması yapılmadığı şeklinde dezenformasyon amaçlı bilgiler paylaşılmaktadır. Resmi kurumların bilgilendirmeleri haricinde yapılan hiçbir bilgilendirmeye itibar edilmemesi  önemle arz olunur. Bu tarz kirli bilgileri paylaşanlarla ilgili  Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca gerekli yasal işlemler yapılacaktır" denildi.

12.06 Adalet Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremden etkilenen illerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturmaların derhal fiziki ortamda başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı gönderdi. Yazıda, deprem bölgesinde bulunan adliyelerdeki fiziki yapının ve UYAP sisteminin zarar görmesi nedeniyle soruşturmaların gecikmeksizin fiziki ortamda yapılması istendi.

11.48 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve 37'sinin gözaltına alındığını, 10'unun da tutuklandığını duyurdu.

11:38 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İnsansız Hava Araçlarının (İHA) deprem bölgelerinde hasar tespit ve koordinasyon destek görevlerini aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

11.07 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS ve YKS'ye ilişkin alınan yeni kararları açıkladı. Özer, "Tüm Türkiye'de bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz II. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın II. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır" dedi.

10.47 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, AFAD Gaziantep Müdürlüğündeki Deprem Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Kurum, Türkiye genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğu aktardı.

10.46 Dışişleri Bakanlığı, deprem bölgesine yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerinin sayısını paylaştı. 

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

09.23 AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 121 bin 128 personel ile 12 bin 244 araç ve iş makinası görev yaptığı kaydedildi. SAKOM'dan alınan bilgilere göre, saat 08:30 itibarıyla 18 bin 342 kişi hayatını kaybetti, 74 bin 242 kişi yaralandı. Ayrıca 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam bin 509 artçı deprem meydana geldiği de kaydedildi.

08.46 MSB, Hatay'da, sevk edildiği hastanenin deprem nedeniyle çökmesi sonucu bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

08.00 Depremin 100'üncü saatinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Umutların sürdüğü bölgede, çok sayıda kişi de enkazlardan sağ olarak çıkarıldı.

06.17 Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Türkiye'ye başsağlığı dilediklerini bildirdi ve depremzedelere yardım için tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda ekiplerin arama kurtarma çalışmalarında enkazda bulunan anne ve oğlu yaklaşık 101 saat sonra çıkarıldı.

05.00 Yıkıcı depremde evleri çöken ve bölgeden çıkmak isteyen 210 depremzede, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi.

04.00 Dünya Türkiye'yi unutmadı. Son olarak Güney Amerika ülkesi Arjantin, deprem felaketi nedeniyle Türkiye'ye 28 kişilik arama kurtarma ekibi görevlendireceğini açıkladı.

03.00 Türk Silahlı Kuvvetleri, depremzedeleri tahliye etmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tahliye talebinde bulunan depremzedeleri İstanbul'a getirdi.

01.05 Açıklanan verilere göre Kahramanmaraş depremi, 17 bin 480 ölümle sonuçlanan 1999 Gölcük depremini can kaybında geride bıraktı.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda ekiplerin arama kurtarma çalışmalarında enkazda bulunan anne ve oğlu yaklaşık 101 saat sonra çıkarıldı.

00.35 Deprem felaketinde etkilenen illerden Gaziantep'te toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Uygulama 10 Şubat 2023 Cuma (bugün) başlayacak.

01.05 Açıklanan verilere göre Kahramanmaraş depremi, 17 bin 480 ölümle sonuçlanan 1999 Gölcük depremini can kaybında geride bıraktı.

00.27 Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde 8 Şubat saat 01.00'den itibaren 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine ilişkin TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

DEPREMİN DÖRDÜNCÜ GÜNÜ YAŞANANLAR

23.30 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 17 bin 674 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 72 bin 879 kişinin de yaralandığını duyurdu.

22.40 Adalet Bakanlığı: Deprem bölgesindeki illerimize 304 ilave savcı görevlendirilmiştir.

21.55 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Can kaybı 17 bin 406'ya, yaralı sayısı 71 bin 806'ya yükseldi. Depremde yıkına bina sayısı ise 6 bin 444.

20.31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret etti.

19.41 BOTAŞ deprem bölgesindeki illerden Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’a doğal gaz verilmeye başladı.

18.31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 16 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 bin 132 kişinin yaralandığını bildirdi.

17.54 YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.

16.01 AK Parti milletvekilleri, en az 1 aylık maaşlarını depremzede ailelere bağışlayacaklarını açıkladı.

16.00 TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine en az birer maaşlarını AFAD'a yardım olarak bağışlaması çağrısında bulundu. Çağrının ardından Şentop, AFAD'a 3 maaşını bağışladığını bildirdi.

15.40 Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karara göre, memur maaşları ödemesi 4 gün geriye çekildi. Böylece tüm Türkiye'de maaşlar 11 Şubat 2023 Cumartesi günü hesaplara yatacak.

15.32 İYİ Parti'nin ardından CHP de bir aylık milletvekili maaşlarını, afet bölgesindeki depremzedelere bağışladığını duyurdu.

15.25 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Partili milletvekillerinin depremden etkilenen vatandaşlar için birer maaşlarını destek olarak gönderme kararı aldıklarını duyurdu.

14.25 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Oktay, yıkıcı depremde şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 351'e, yaralı sayısının ise 63 bin 794'e yükseldiğini duyurdu.

14.20 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde bulunan okullarda devam zorunluluğunun aranmayacağını duyurdu.

13.20 Cumhurbaşkanı Erdoğan bilançoyu açıkladı. Erdoğan, "Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 14 bin 14’e ulaştı, yaralılarımızın sayısı 63 bin 794" dedi.

12.45 AFAD, Şanlıurfa'nın ardından Kilis'te de arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. AFAD, "Kilis'teki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edilmiştir" açıklamasını yaptı.

11.55 Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da 253 yapının kullanılamaz hale geldiğini ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 12 bin binada hasar tespit çalışması yaptığını kaydetti. Nebati, bölgede çadır kentlerin kurulduğunu, temel ihtiyaç, gıda ve akaryakıta ulaşımda herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

11.38 AFAD'dan yapılan açıklamada, "9 Şubat 2023 saat 11.38 itibarıyla karayolu ve demiryolu aracılığıyla 4.607, havayolu aracılığıyla 23.437 olmak üzere toplam 28.044 vatandaşımız afet bölgesinden tahliye edilmiştir" denildi.

11.31 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 274 hesabın belirlendiğini, bunlardan 31'inin gözaltına alındığını, 9'unun ise tutuklandığını açıkladı.

11.05 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da yaptığı açıklamada 234 noktada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Tren, uçak ve otobüs seferlerinin başladığını hatırlatan Ersoy, Malatya'da konteyner kentlerin kurulumuyla ilgili çalışmalara başlandığını ve kentte 22 çadır kent kurulduğunu belirtti.

10.46 AFAD, Şanlıurfa'daki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve ekiplerin diğer illere sevk edildiğini açıkladı.

08.50 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 ilde toplam 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.

03.23 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hatay Havalimanı pistini eski haline ve çalışır duruma getirme işini en geç pazar gününe kadar bitirmiş olacaklarını açıkladı.

03.00 AFAD'ın yaptığı son bilgilendirmeye göre, can kaybı 12 bin 391'e yükselirken ve 62 bin 914 kişi ise yaralandı.

00.34 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, deprem bölgesindeki 10 il ve ilçelerin büyük kısmının merkezlerindeki cadde ve sokak lambalarına elektrik verilmeye başlandığını duyurdu.

DEPREMİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ YAŞANANLAR

23.23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen Adana'da Zeray Apartmanı enkazında incelemelerde bulundu. Erdoğan bölgeyi ziyaretinin ardından Ankara'ya döndü.

23.01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bugün sona erecek olan transfer döneminin deprem felaketi nedeniyle 18 Şubat'a kadar uzatıldığını açıkladı.

20.54 Borsa İstanbul, Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verdi.

20.20 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sahada toplam 103 bin 800 personelin görevli olduğunu açıkladı. Doğal gazdaki sıkıntıların giderildiğini ve tüm afet bölgesine kontrollü şekilde doğal gaz dağıtımına başlandığını söyleyen Fuat Oktay, haberlerşme alanında devam eden sıkıntıların çözümü için de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

18.38 Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve bölgede pek çok ili etkileyen deprem nedeniyle depremzede öğrencilere nakil kolaylığı sağlanacağını duyurdu.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı
Kahramanmaraş'taki depremden 92 saat sonra kurtarılan kanser hastası Hatice Özçelebi (33), enkazdan el sallayarak çıktı.

18.20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde can kaybının 9 bin 57'ye, yaralı sayısının ise 52 bin 979'a yükseldiğini açıkladı.

15.59 Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 202 hesap yöneticisinin belirlendiğini bunlardan 18'inin gözaltına alındığını, 5'inin de tutuklandığını duyurdu. 

14.30 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 ilde 77 sahra hastanesi kurulduğunu duyurdu. Bakan Koca, "Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz. Sağlık durumu riskli depremzedelerimiz buralarda yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle bölgedeki hastanelere sevk ediliyor" dedi.

14.00 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, deprem bölgesindeki arama-kurtarma ve diğer faaliyetlere katılan asker sayısının 16 bin 785'e yükseldiğini açıkladı. 75 adet hava aracı ile 354 sorti gerçekleştirildiği, 39 helikopterin de göreve hazır olduğu gibi bazı bilgiler aktarıldı.

13.50 DEPREMZEDELERE 10'AR BİN TL DESTEK: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ailelere 10'ar bin lira destek verileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, isteyen depremzedelerin Antalya, Alanya, Mersin'deki anlaşmalı otellerde konaklayabileceğini de bildirdi.

13.45 Depremle ilgili son durumu paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 744" dedi.

13.39 AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin kimliklendirme ve defin hizmetleriyle ilgili yaptığı açıklamada kimliklendirmeleri yapılamayan naaşların, 24 saatlik bekleme süresinin ardından DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alındıktan sonra defnedileceğini kaydetti.

13.02 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEPREM BÖLGESİNDE: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesine gitti. Bu kapsamda önce Kahramanmaraş'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

11.30: AFAD'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7.108 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 40.910 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

11.08 SGK: Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanlar, raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemeleri bir defaya mahsus reçetesiz temin edebilecek.

10:45 SAKOM, depremde can kaybının 6 bin 957'ye yükseldiğini açıkladı. AFAD ise yaralı sayısını 38 bin 224 olarak duyurdu.

09.35 AFAD: SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 6.234 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 37.011 vatandaşımız yaralanmıştır.

07:00 Adalet Bakanı Bozdağ: Deprem bölgesindeki barolara kayıtlı avukatlar ile diğer barolara kayıtlı olup da deprem bölgesinde yakınları olan avukatların ve müvekkillerinin hak kaybına uğramaması için adlî süreçlerdeki bilumum süreleri depremin olduğu günden itibaren 15 gün uzatacağız.

05.37Malatya'da 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

00.25 Cumhurbaşkanı imzasını taşıyan kararname Meclis'ten geçti. Deprem bölgesindeki 10 ilde OHAL ilan edildi.

DEPREMİN İKİNCİ GÜNÜ YAŞANANLAR

22.38 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin vurduğu 10 ilde eğitim öğretime başlama süresinin uzatıldığını belirterek 'Tatil süresi tamamında iki hafta oldu' dedi.

21.34 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem nedeniyle 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını açıkladı. Şu ana kadar Hatay'da enkazdan 1846 kişi kurtarıldığını söyleyen Koca, "Yarın ekip sayımız iki katına çıkacak" dedi.

20.20 Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

20.12 Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde bulunan mükellefler için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edildiğini açıkladı.

19.50 Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 544'e yükseldi. 

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

19.34  BDDK, deprem bölgelerinde kredi kartı taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılmasına karar verdi 

19.05 Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisi tespit edildi. 7 şahıs gözaltına alındı, 1'i tutuklandı. 

18.50 Enkaz altında kalan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

18.46 Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 703'e yükseldi.

18.44 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 4.9 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. 

16.10 İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlere yönelik çalışmalarda 37 bin 960 personelin görevlendirildiğini bildirdi.

14.5510 İLDE 3 AY SÜRECEK OHAL İLAN EDİLDİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaketi, yaşayan 10 ilde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, "Olağanüstü hal 10 ili kapsayacak, 3 ay sürecek" dedi.

14.45 Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonucu hayatının kaybedenlerinin sayısının 3 bin 549'a yükseldiğini bildirdi. Erdoğan açıklamasında "22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın sağ olarak kurtulmasıdır" dedi.

14.35 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla deprem bölgesindeki Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da HSK tarafından 66 savcı görevlendirildi. Savcılar bazı yapılarla ilgili ihmal iddialarını soruşturacak.

13.10 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik koordinasyon çalışmalarına Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden devam edeceği bildirildi.

12.50 AFAD yaptığı yeni açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 21 bin 103 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.

12.30 Fırsatçılara yönelik açıklama yapan Ticaret Bakanlığı "Acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır" dedi.

11.30 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremler sonucu 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 534 kişinin yaralandığını açıkladı. Enkazdan kurtarılan kişi sayısının 8 bini geçtiğiniz aktaran Oktay, "Yıkık bina sayımız 5 bin 775" dedi.

10.50 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), deprem bölgesinden kurtarılan 98 yaralı vatandaşın İskenderun’dan Mersin’e tahliye edildiğini bildirdi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

10.00 DEPREMDE 13,5 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bölgedeki birçok ilimiz deprem hasarı yaşamış durumda. Erzincan depreminden sonra ülkemizin son 1 asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Depremin ilk anından itibaren tüm ekiplerimiz sayın Cumhurbaşkanımızın da AFAD'dan takibiyle bu süreci bilfiil takip ediyoruz. Bu deprem nüfus itibarıyla doğrudan 13,5 milyon vatandaşımızı etkiledi" dedi.

09.45 Emniyet Genel Müdürlüğü, deprem sonrasında sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunan 90 hesap yöneticisinin tespit edildiğini, 4 şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

09.28 AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar toplam 285 artçı var. Şu ana kadar yaşamını yitirmiş olan vatandaşımızın sayısı 3 bin 381. Yaralı sayısı 20 bin 426. 5 bin 775 bina yıkıldı, teyidi yapılmamış ama yıkıldığı ihbarı gelen toplam bina sayısı ise 11 bin 302" dedi.

DEPREMİN İLK GÜNÜ YAŞANANLAR

01.00 Türk Hava Yolları; Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’dan İstanbul’a gerçekleşen uçuşların bilet fiyatlarını 100 TL olarak belirledi.

00.40 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde can kaybının 2 bin 379'a, yaralı sayısının 14 bin 483'e yükseldiğini, 4 bin 758 binanın da yıkıldığını bildirdi. 338 bin depremzedenin yurtlar, üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki barınma merkezlerine yerleştirildiğini belirten Fuat Oktay, barajlarda herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

23.44 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5,5 büyüklüğündeyeni bir artçı deprem meydana geldi. Malatya'nınYeşilyurt ilçesinde ise 5,2 büyüklüğündeartçı deprem oldu.

23.26 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin son bilançosunu açıkladı. Orhan Tatar; 2 bin 316'ya, yaralı sayısının 13 bin 293'e yükseldiğiniduyurdu.

22.10 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, can kaybının bin 762'ye yükseldiğini, 12 bin 68 kişinin de yaralandığını söyledi. Vatandaşların depremzedelere yoğun biçimde bağış geldiğini söyleyen Tatar, şu ana kadar 250 milyon TL'si Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 100 milyon TL'si ise AFAD'dan olmak üzere bölgeye 350 milyon liralık acil yardım ödeneği sevk edildiğini dile getirdi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

20.37 YEDİ GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.

20.20 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybının bin 651'e yükseldiğini, 11 bin 119 kişinin yaralandığını bildirdi. Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ciddi hasar olduğunu söyleyen Koca, İskenderun Devlet Hastanesi'nin eski binasının çöktüğünü ifade etti. 

19.40 Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için 81 il genelindeki camilerde sela okutuldu.

18.55 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremden etkilenen 10 ilde kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin 13 Şubat'a kadar tatil edildiğini açıkladı.

18.15 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, depremi fırsat bilen, AŞTİ'de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat artırdığı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için hayati öneme haiz battaniye başta olmak üzere bir çok eşyanın fiyatlarının ilgili satıcılar tarafından fahiş oranda artırıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine inceleme başlattı.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

17:05 TÜRKİYE GENELİNDE OKULLAR TATİL: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni yaptığı açıklamada, ''Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz'' dedi.

15.04 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Meclisin bu haftaki Genel Kurul çalışmalarının ertelendiği, önümüzdeki hafta salı gününden itibaren devam edeceği yönünde karar alındığını açıkladı.

14.47 AFAD, yaptığı açıklamada, "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

13.24 KAHRAMANMARAŞ'TA İKİNCİ BÜYÜK DEPREM: AFAD verilerine göre Kahramanmaraş Elbistan merkez üssü olan 7,6 büyüklünde bir deprem daha meydana geldi. İlk depremde hasar alan binalardan bazıları ikinci depremle birlikte yıkıldı.

12.51 AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Bu sabah 04:17’de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir" denildi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 7. gün: Yüzyılın felaketinde can kaybı 29 bini aştı

11.48 DEPREMDE 3 ŞEHİDİMİZ VAR Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarının sürdürüldüğünü duyurarak 3 şehidimizin ve yaralıların olduğunu açıkladı. Bakan Akar, "Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz" dedi.

11.41 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

11.38 Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

11.32 DEPREM BÖLGESİNDE OKULLARA ARA VERİLDİ Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası yaptığı açıklamada deprem nedeniyle okullara ara verildiğini duyurdu. Bakan Özer, "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz" dedi.

05.30 4'ÜNCÜ SEVİYE ALARM: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" ifadelerini kullandı.

04.28 Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremin ardından Gaziantep'te peş peşe depremler meydana geldi. (Depremlerin en büyüğü 6,6, en küçüğü 6,4 olarak ölçüldü)

04.17 Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı depremin büyüklüğünü 7,4'ten 7,7'ye revize etti)

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...