Tgrt Haber
28 Ağustos 2016 15:17

Kahramanmaraş'taki iddialar üzerine kriz masası oluşturuldu

Kahramanmaraş Valisi Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Altınok ve Elbistan Kaymakamı Akkoyun'un yer aldığı kriz masası heyeti, Elbistan ilçesindeki Kaynarca İçmesuyu Terfi Merkezinde incelemelerde bulunuldu.

Kahramanmaraş'taki iddialar üzerine kriz masası oluşturuldu
belediye,kahramanmaraş,

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki "içme suyundan zehirlenme" iddiaları üzerine kriz masası oluşturuldu.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altınok ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'un bulunduğu kriz masası heyeti, Elbistan ilçesindeki Kaynarca İçmesuyu Terfi Merkezinde incelemelerde bulunuldu. Burada konuşan Vali Özkan, Elbistan halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Özkan, dünden bu yana sağlık kuruluşlarına yoğun hasta müracaatı olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:
"Aldığımız bilgilere göre baş dönmesi, ishal, bulantı gibi şikayetler ön plana çıkıyor. Bunun ağırlıklı olarak içme suyundan kaynaklandığı değerlendiriliyor. Biz hemen İl Kriz Merkezi ve İlçe Kriz Merkezini topladık. Sağlık Bakanlığımızdan ekiplerimiz geldi. Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, sağlık birimleri ve KASKİ yetkilileriyle bu olayın nereden kaynaklandığını öncelikle tespit etmek amacıyla yoğun çalışmalarımız var. Hastanelerimiz seferber oldu. Kriz merkezinin aldığı kararlar çerçevesince il merkezinden kademeli olarak personel ve ilaç takviyesi yapıldı."

BELEDİYE SU DAĞITIYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilçe sakinlerine kamyonlarla damaca suyu ile kent merkezinden tankerlerle getirilen su dağıtılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un talimatıyla ilçe merkezine kamyonlarla damaca, tankerlerle ise kent merkezinden gönderildi. Kamyonlardaki damacanalar ile tankerlere doldurulan su, KASKİ ekipleri tarafından halka dağıtılmaya başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...