Tgrt Haber
12 Haziran 2021 14:11

Kalın ve Sullivan, Erdoğan-Biden zirvesini görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın NATO zirvesindeki görüşmeden önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'li Sullivan'la konuştu. Kalın ile Sullivan, Erdoğan-Biden görüşmesinin detaylarını ve bölgesel konuları ele aldı.

Kalın ve Sullivan, Erdoğan-Biden zirvesini görüştü
ibrahim kalın,erdoğan biden görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD başkanı Biden görüşmesinde ele alınacak konular istişare edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Görüşmede ikili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD başkanı Bıden arasında NATO zirvesi marjında yapılacak ikili görüşmenin detayları ve ele alınacak konular değerlendirildi.

İki NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin olumlu gündemle ilerletilmesi ve stratejik işbirliğine odaklanılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren tüm konuların karşılıklı çıkar ve saygı anlayışıyla ele alınması gerektiği hususunda mutabık kalındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...