Tgrt Haber
02 Haziran 2015 16:17

Kamalak'ın korumaları cami imamını dövdü

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın korumaları, cami avlusunda bir imamı tekme tokat darp etti.

Kamalak'ın korumaları cami imamını dövdü
Tokat,araba,Aydın,HASAN,Ak Parti,Sultangazi,Saadet Partisi

Güvenlik kameralarına yansıyan olaya, imamın evine giden SP’li kadınlar ile imamın eşi arasında yaşanan oy verme tartışmasının neden olduğu öğrenildi. Olay, 27 Mayıs günü Habibler’de Araba Konağı Camii'nde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, SP Sultangazi İlçe Başkanı Hasan Akpınar’ın eşi ve beraberindeki SP’li kadınlar, seçim propagandası için bir cami imamımın evine konuk oldu. Ancak imamın eşi oyunu vereceği partinin belli olduğunu söyledi. Bunun üzerine ‘siz nasıl zinayı serbest bırakan, hırsızlık yapan, zengini kayıran bir partiye oy vereceksiniz’ diyerek tepki gösterdi. Bu konuşmaların ardından taraflar arasında tartışma yaşandı. Evdeki tartışma üzerine araya giren ev sahibi imam Hayrettin Aydın, tarafları yatıştırmaya çalıştı. Tartışma bina dışına kadar devam ederken partili kadınlar bir süre sonra mahalleden ayrıldı.
“KUR’AN OKUTACAĞIZ” DİYE ÇAĞIRDIKLARI İMAMI TEKME TOKAT DÖVDÜLER
 Olay kapandı derken, ertesi gün camiye gelen SP Sultangazi İlçe Başkanı Hasan Akpınar ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın yakın korumaları, imam Hayrettin Aydın’a ‘mezarlıkta Kur’an-i Kerim okutacağız’ bahanesiyle yanlarına çağırdı. Grup, camiden avluya geçen imam bir süre konuştuktan sonra oturttukları bankta darp etmeye başladı. Aydın, neye uğradığını şaşırırken, saldırganlar araya girmeye isteyenlere de müsaade etmedi.
OLAY ANI KAMERAYA TAKILDI
 Yaşanan olay, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde SP’li başkan ile korumalarının imam ile bir süre ayaküstü konuştuğu görülüyor. Ardından Başkan Hasan Akpınar kamera açısından çıktıktan kısa bir süre sonra korumaların imamı önce banka oturttukları ardından tekme tokat dövdükleri görülüyor. Çevreden geçen biri bekçi ve iki vatandaşın araya girdiği kavga saldırganların olay yerinden uzaklaşmasıyla son buluyor.
CAMİ BEKÇİSİ OLAYI ANLATTI
 Yayla Mezarlığı’nda cenazeleri için Kur’an-i Kerim okutacakları bahanesiyle imamı evinden çağırttıkları cami bekçisi olay gününü anlattı. Bekçi, “Ben ev sahibi imamı çağırdım. Gelenler ‘Kur’an-i Kerim okutacağız’ dediler. Ondan sonra pata küte giriştiler. Allah rızası için bırakın dedim. Ama beni dinlemediler” dedi.
 Cami cemaatinden bir vatandaş, “Yapılan saldırı çok çirkin. Bugün buraya her partiden insanlar geliyor. MHP’lisi de, CHP’lisi de, HDP’lisi de, AK Partilisi de geliyor. Hepsine karşı saygımız sonsuzdur. Herkes kendi propagandasını yapar. Ama gelip bir kesimi kötüleyip de diğer kesime insanları çekmek bir olaydır” diye konuştu.
“HOCAMIZI DARP ETMELERİ BİZİM ZORUMUZA GİDİYOR”
 ‘Hocamızı darp etmeleri bizim zorumuza gidiyor’ diyen cami cemaatinden başka bir vatandaş, “Birileri gelip hocanın evine girip, yani ‘gel mezarıma oku’, ‘benim cenazem vardır’ deyip evinden çağırtıyor. Sonra üç-dört tane partili ve aralarında SP Sultangazi İlçe Başkanı Hasan Akpınar olarak üç-dört kişi ile burada hocamızı darp etmeleri bizim zorumuza gidiyor. Yani hangi parti olsa da zorumuza gider. Bizim bütün partilere karşı saygımız sonsuzdur. Bu çirkin ve vahşet verici bir saldırıdır. Ve bu mafyacılıktır” dedi.
“SAADET PARTİSİ’NE OY VERMEYENLER CEHENNEME GİDERLER”
Bir başka cami cemaatinden vatandaş ise şunları söyledi: “Şimdi bu Saadet Partili kadınlar bütün mahalleyi gezdiler. Bu arkadaşın hoca olduğunu bilmiyorlardı. Evine zorla girmeye çalışıyorlar. Siz AK Parti’ye oy veriyorsunuz, Erdoğan’a oy veriyorsunuz diye hakaret ediyorlar. Ve ‘AK Partiye neden oy veriyorsunuz? Onlar Müslüman değil’ bilmem ne… Böyle şey olur mu? ‘Saadet Partisi’ne oy vermeyenler cehenneme giderler’ diyerek böyle hitap ediyorlar insanlara.”
SP’li ilçe başkanını telefondan aradıklarını ama ulaşamadıklarını belirten vatandaş, “Hatta ben Hasan Akpınar’ı aradım. Kendisi telefona çıkmadı. Olayı yatıştıralım dedik ama o oralı olmadı. Çok çirkin bir şeydir bu. Biz bunları kınıyoruz. Kadınları salıyorlar kendileri arkada bekliyorlar. Ondan sonra kadınları bir tepki gördü mü hocaya iftira atıyorlar. Kur’an okuyan adamın ağzından küfür çıkar mı? Küfür etti diyorlar” diye konuştu.
SAADET PARTİSİNDEN AÇIKLAMA
Açıklama  Saadet Partisi, Mustafa Kamalak’ın korumalarının bir cami imamını dövdüğü haberlerini yalanladı.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Saadet Partili kadınların, müezzinin evine konuk olmasının kesinlikle söz konusu olmadığını ileri sürülerek, "Saadet Partisi Sultangazi ilçe teşkilatımızda görevli kadınların Yayla Mahallesi Araba Konağı Mevkii’nde sokaktaki seçim çalışmaları esnasında, partinin vaatlerini anlatan kadın kolları teşkilat mensuplarımıza, daha sonra cami müezzini olduğu öğrenilen şahsın sözlü tahriki söz konusudur. Olay mahallinde yün çırpan kadınlarla konuşan teşkilat mensuplarımız, olayın içerisinde olmayan ve o sırada kim olduğu konusunda her hangi bir bilgi sahibi olunmayan şahsın kadınların arasındaki konuşmaya müdahil olarak ’gelin bana da anlatın’ demesiyle olay başlamıştır. Kadın kolları mensuplarımız bu tazyike, ’biz buradayız dinlemek istiyorsanız gelin burada dinleyin’ karşılığını vermişlerdir. Kadınların arasındaki konuşmada başkanlık sistemi tartışılırken, ilgili şahıs ’bana da anlatın şu başkanlık sistemini, neymiş o’ diye tazyike devam etmiştir. Kadın kolları mensuplarımızın şahısla muhatap olmak istememelerine rağmen, şahıs ısrarla kadın kolları üyelerimizi sözlü tahrike devam ederek, olayı hakaret boyutuna vardırmıştır. Olayın teşkilat mensupları tarafından duyulmasının ardından da ilçe teşkilatında görevli bazı arkadaşlarımızın olayın aslını öğrenmek ve niçin böyle bir şey yaptığını sormak için müezzinle görüşmesi söz konusudur. Kadınlara yönelik ağır hakaretlerde bulunan müezzinin teşkilat mensubu erkeklerle konuşurken de aynı tavrı sürdürmesi üzerine karşılıklı itişmeler yaşanmıştır. Gerek inancımız, gerekse insanlık adına asla tasvip edilmesi mümkün olmayan ve direkt kadınları hedef alan, değil bir müezzinin - haberlere konu edildiği gibi söz konusu şahıs imam değil, müezzindir- sıradan bir insanın bile ağıza alınmayacak sözlerle kadınlara hakarette bulunması asla kabul edilemez. Bir kez daha ifade edelim ki, olayın bir evde geçtiği iddiaları tamamen yalandır. Olay sokakta vuku bulmuştur ve kadınlara yönelik bir çalışmaya dışarıdan müdahale söz konusudur." denildi.

DİYANET’E ŞİKAYET EDİLMİŞ
Haberde geçen “Saadet Partisi’ne oy vermeyen kafirdir” ifadelerinin asla gerçeklerle bağdaşmadığının belirtildiği açıklamada, "Hiçbir teşkilat mensubumuz bu tür ifadeler kullanmamıştır, kullanması da mümkün değildir. Bu tür ifadeler bizim inancımıza da siyasi söylemimize de aykırıdır. Şahıs hakkında gerekli tüm hukuki süreçler başlatılmıştır. Hakaret ve sövme sebebiyle ceza şikayetinde bulunulmuştur, yasal ve usule uygun seçim çalışmalarının engellenmesi bakımından ikinci bir ceza şikayetinde bulunulmuştur, şahıs hakkında memur olması sebebiyle disiplin kovuşturması için Diyanet İşleri Başkanılığı’na şikayette bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...