Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2021 10:11

Abdulaziz Kamilov: Türkiye'yi stratejik ortağımız olarak takdir ediyoruz

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, "Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyadaki yüksek siyasi, ekonomik ve kültürel potansiyele sahip ülke, Ebedi Dostluk ve İşbirliği Anlaşması ilkelerine esasen, uluslararası arenadaki güvenilir ve stratejik ortak olarak özellikle takdir ediyoruz." dedi.

Abdulaziz Kamilov: Türkiye'yi stratejik ortağımız olarak takdir ediyoruz
Kamilov,Türkiye,Özbekistan

Kamilov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Kamilov, Çavuşoğlu'nun Özbekistan'a yaptığı ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerin Özbek-Türk stratejik ortaklık ilişkilerini yeni düzeye çıkardığını, geleneksel Özbekistan-Türkiye ilişkilerine uygun olarak açık, verimli ve üst düzeyde gerçekleştiğini belirtti.

Bu görüşmelerde siyasi-diplomatik, ticari-ekonomik, yatırım, askeri teknik, turizm, kültürel ve diğer alanlardaki ikili ilişkileri detaylı olarak ele aldıklarını kaydeden Kamilov, iş birliğinin durumunun ele alındığını, geleceğe ilişkin önceliklerin belirlendiğini ve henüz kullanılmayan iş birliği potansiyelinden istifade edilmesi konusunda mutabık kalındığını aktardı.

Kamilov, görüşmelerin ikili iş birliğini geliştirilmesi, bölgesel ve uluslararası meseleler, Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Konseyi kapsamındaki ilişkilerin pekiştirilmesine yönelik konularda tarafların tutumlarının benzerliğini bir kez daha gösterdiğini anlatarak Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 2. toplantısının yapılması amacıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 2021 yılında Özbekistan'a gelmesine ilişkin davetlerini bir kez daha ilettiklerini vurguladı.

Bugün imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında 2022-2023 Dönemi İşbirliği Programı" ile "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında Tercüme Hizmetleri Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nın Özbek-Türk ilişkilerinin her alanda gelişmesine hizmet edeceğine inandığının altını çizen Kamilov, "Türkiye'yi dünyadaki yüksek siyasi, ekonomik ve kültürel potansiyele sahip ülke, Ebedi Dostluk ve İşbirliği Anlaşması ilkelerine esasen, uluslararası arenadaki güvenilir ve stratejik ortak olarak özellikle takdir ediyoruz." dedi.

Kardeş halkların refahı ve kalkınması, barış ve huzur içinde yaşamaları için giderek gelişmekte olan geleneksel dostluk, geniş kapsamlı ve uzun vadeli iş birliği ilişkilerinin yeni düzeye çıkarılması amacıyla tüm güç ve çabalarını seferber edeceklerini belirten Kamilov, "Özbekistan ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayan ve ülkemize samimi ilgi gösteren Türkiye Dışişleri Bakanı, aziz kardeşim Mevlüt Çavuşoğlu'na derin hürmetlerimi bir kez daha bildiririm. Ata yurdunuz Özbekistan'ın kapıları sizler gibi yakın kardeşlerimiz için her zaman açık." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...