Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2014 09:59

Kamu-Sen'den Başbakanlık ve Maliye'ye mektup

Koncuk, '4/C'li personele ödenecek aile yardımı ve çocuk parasından gelir vergisi ve sosyal güvenlik primi kesilmesinin iptali için Başbakanlık'a ve Maliye Bakanlığına dilekçe gönderdik' dedi.

Kamu-Sen'den Başbakanlık ve Maliye'ye mektup
kamu-sen, başbakanlık, maliye, mektup, ismail koncuk,

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4-C'li personele ödenecek aile yardımı ve çocuk parasından gelir vergisi ve sosyal güvenlik primi kesilmesi uygulamasının iptali için Başbakanlık'a ve Maliye Bakanlığına dilekçe gönderdiklerini bildirdi. Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 4-C'li personele ödenecek aile yardımı ve çocuk parasından gelir vergisi ve sosyal güvenlik primi kesilmesinin kararlaştırıldığını hatırlatarak, 4-C'linin alacağı sosyal yardımın aylık 66 lira 8 kuruşunun gelir vergisi ve sosyal güvenlik primi olarak kesildiğini, uygulamanın devam etmesi durumunda ise 4-C'lilerin yıllık ortalama kaybının 801 lira 72 kuruş olacağını savundu. Başbakanlık'a ve Maliye Bakanlığına kendi imzasıyla dilekçe gönderdiğine dikkati çeken Koncuk, dilekçede şu ifadelere yer verdi:
"657 sayılı Kanun'un 4. maddesi uyarınca çalıştırılan diğer kamu çalışanları için uygulanmayan sosyal yardımlardan vergi kesilmesi konusunun, yalnızca 4-C'liler için gündeme getirilmesi, kanunun uygulanmasında çifte standart oluşturulduğunu ortaya koymaktadır. Anayasanın eşitlik ve sosyal adalet ilkelerinin hayat bulması, devletin kişilerin gelir seviyeleriyle orantılı vergi tahsilatı yaparak, gelir dağılımında adaletin sağlanması ve yaşanacak mağduriyetlerin giderilmesi adına 4-C'li personele yapılacak eş ve çocuk yardımı ödemelerinden gelir vergisi kesilmesi uygulamasına son verilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması hususunu arz ederim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...