Tgrt Haber
11 Haziran 2021 10:07

Kamuda sigara bırakma seferberliği: İlaçlar ücretsiz

Kamuda “bağımlılıkla mücadele seferberliği” başlatılıyor. Toplumda rol model olan meslek gruplarından başlayarak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ‘başarabilirsin’ temasıyla sigara bırakma kampanyası başlatıldı.

Kamuda sigara bırakma seferberliği: İlaçlar ücretsiz
kamuda sigara bırakma,,sigara yasağı,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nda önemli bir adım atıldı. Kamuda sigara bırakma seferberliği için düğmeye basıldı..

"Sigara Bırakma Kampanyası" konulu bir genelge valilikler, üniversite, kaymakamlık, belediye ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi.

Genelge kapsamında tüm kurumlar, personeline bilgilendirme yapacak. Kampanyaya katılanların bağımlılık düzeyi tespit edilecek il sağlık müdürlüklerince sigara bırakma polikliniğinden randevu verilecek.

İLAÇLAR ÜCRETSİZ VERİLECEK

Sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçlar il sağlık müdürlükleri tarafından ücretsiz verilecek Kampanyaya, kamu kurum personelinin aileleri ile öğrenci aileleri de dahil olabilecek.

SİGARA ALANI DIŞINDA YASAK

Kamu kurumlarının kapalı ve belirlenen açık alanlarda tütün kullanımının önlenmesi için alınan kararların hassas bir şekilde uygulanması sağlanacak. Kamu kurum kuruluşlarının belirlenmiş alanları haricinde tütün mamulü tüketilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

AROMAYA YASAK YOLDA

Okullarda sigara içilmesine karşı tedbirler artırılacak. Öğretmen ve velilere yönelik sigara bırakma kampanyası düzenlenecek. Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik mevzuat hazırlanarak hayata geçirilecek. Tütün mamullerinin içeriğini tespitine yönelik akredite laboratuvarı hayata geçirilecek.

Bütün erişim sağlayıcıların yeni abonelikleri, aksi abone tarafından talep edilmedikçe, güvenli internet 'aile profili' olarak başlatılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...