Tgrt Haber
01 Nisan 2022 13:16 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 13:25

Kan donduran mesajlar ortaya çıktı! Annesinin öldürmek istediği Eylül bebek davası sil baştan

Diyarbakır’da 8 aylık Eylül bebeği işkenceyle öldürmeye teşebbüs eden E.K., yeniden serbest bırakıldı. Eski eşini cezalandırmak için bebeğine işkence yaptığı ortaya çıkan E.K.’nin eski eşi ve Eylül’ün babası Mehmet Kaya ise, savcılığa çağrıda bulunarak eski eşinin psikolojisinin iyi olmadığını belirtti.

Kan donduran mesajlar ortaya çıktı! Annesinin öldürmek istediği Eylül bebek davası sil baştan

Diyarbakır’da 8 aylık bebeğinin yüzüne yastık bastırarak bebeği boğmaya çalışan ve o anları video kaydına alarak çocuğun babası olan eski eşine gönderen E.K. ilk davada serbest bırakıldı. Açığa çıkan korkunç olayın ardından Eylül bebek babasına verilirken Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı ise olayla ilgili inceleme başlattı. Öte yandan, cani annenin kan donduran mesajları ortaya çıktı.

İKİ KEZ SERBEST BIRAKILDI

Eylül’ün babasının şikayeti üzerine pazartesi günü gözaltına alınan ve salı günü adliyeye çıkartılan E.K., serbest bırakıldıktan sonra eski eşi Mehmet Kaya’ya tehdit mesajı atması ve şikayet edilmesi üzerine tekrar gözaltına alınarak sevk edildiği adli makamlarca ikinci kez serbest bırakıldı.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Yaşanan olayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eylül bebeğin babası Mehmet Kaya, çocuğunun annesi E.K'nin psikolojisinin normal olmadığını ileri sürerek, bebeğe birçok kez şiddet uyguladığını iddia etti. Eski eşi E.K. ile bir arkadaşı sayesinde tanıştıklarını ve evlendikten sonra çocukları olunca eski eşini daha iyi tanımaya başladığını aktaran Kaya, üç yıl süren evliliklerinde eşinin hep psikolojik sorunlarının olduğunu ve bir kez intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

“YERE VURDU, İTEKLEDİ, FIRLATTI, TEHDİT ETTİ”

İntihar olayının ardından hep yanında olmaya çalıştığını ve eşinden desteğini esirgemediğini aktaran Kaya, “Çocuğumuz olduktan sonra olay çok farklı yerlere gitmeye başladı. Psikolojik sorunlarından dolayı artık çocuğumuza zarar vermeye başladı. Evde çok şahit oldum ve şahit olduğum şeyler çok çok var. Çocuğu yere vurması, çocuğu ayağıyla iteklemesi, fırlatması, yemek yemeyince ‘seni öldüreceğim, ben dayanamıyorum artık’ gibi söylemleri oldu. 2-3 ay gibi çocuğu emziremedi. 3’ncü aydan sonra tehditler, mesajlar durmadı. Artık işime gidemez oldum. Hep sıkıntılar, hep aklım çocuğumda kaldı” dedi.

ŞİKAYET ETMEMEMİN SEBEBİ AİLELER”

Video ortaya çıkmadan önce şikâyet etmemesinin sebebini de anlatan Kaya, “Şikâyet etmememin sebebi aileler birbirini tanıdığı için şikâyette bulunmadım. Bırakmadılar daha doğrusu. ‘Düzelir, ailesiniz, gerek yok’ gibi sözler üzerine şikâyet etmedim. Bütün tedavi sürecinde her zaman yanında oldum ve intihar ettiği zaman da 38 adet psikiyatri hap atmıştı. Hastaneye yetiştiren de biziz. Kendi çabalarımla onu hastaneye yetiştirdim.” Dedi.

“DAYANILMAZ HALE GELDİĞİ İÇİN ŞİKAYET ETTİM”

Son olarak eşinin kendisine korkunç videoyu gönderdiğini söyleyen Kaya, “En son video bizi bitirdi. O video üzerine de şikayet edemedim, o gün arkadaşına attım. Arkadaşına şikayet etmesi için telefonda ricada bulundum. Arkadaşı da bana dedi ki, ‘Eğer bir daha bana çocuk videosu şiddetle atarsanız seni ve eşini şikayet ederim’ Ben zaten şikayet etmesini istiyorum. O yüzden ona attım. Çünkü atacak başka kimsem yok. Artık dayanılmaz bir hal olduğu için artık Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptım” diye konuştu.

“BİR ŞEY OLMADAN MÜDAHALE EDİN”

Eski eşinin serbest bırakılmasına bir anlam vermediğini ve psikolojisinin de bozuk olduğunu iddia eden Kaya, “Çocuk çok şükür yanımızda. Mutlu, sevinçli. Sağlık sorunu yok çok şükür. En iyi şekilde bakıyoruz çocuğa. Maalesef ki, o da elini, kollunu sallayarak dolaşıyor. Adalet Bakanlığına, Cumhuriyet Başsavcılığına sesleniyorum. Ölmesi mi lazımdı? Ben bütün belgeleri sundum. Öyle cani bir anne ki, kendisi vidoyu çekti. Videoyu bana attı. Ben onu sundum. Serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan tekrar tehdit mesajları attı. Çocuğu aldığımdan ve artık çocuğa zarar veremediğinden tekrar bize tehdit mesajlarını sosyal medya üzerinden yolladı. Tekrar şikâyette bulunduk. Tekrardan serbest kaldı. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Bir şey olmadan lütfen müdahale edin” şeklinde konuştu.

KAN DONDURAN MESAJLAR

Öte yandan, Eylül bebeğin annesi E.K’nin bebeğine işkence yaptığı ve onu öldürme girişiminde bulunduğu zamanlarda eski eşi Mehmet Kaya attığı mesajlar ortaya çıktı. Anne E.K. mesajlarında şu ifadeleri kullandı, “Ben o çocuğu inşaat odasında yatırmazsam görürsün. Çocuk şu anda elimde nefes alamıyor. Mutlu olun, şu anda elimde can çekişiyor. Ama ölünceye kadar neler yapacağım izle. Ölüme terk ettin çocuğunu.”

Kan donduran mesajlar ortaya çıktı! Annesinin öldürmek istediği Eylül bebek davası sil baştan

Kan donduran mesajlar ortaya çıktı! Annesinin öldürmek istediği Eylül bebek davası sil baştanKan donduran mesajlar ortaya çıktı! Annesinin öldürmek istediği Eylül bebek davası sil baştan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...