Tgrt Haber
14 Haziran 2021 14:53

Kanal İstanbul'da hummalı çalışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla 26 Haziran’da ilk köprünün temelinin atılacağı Kanal İstanbul projesinde hummalı çalışmalar devam ediyor.

Kanal İstanbul'da hummalı çalışma
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kanal İstanbul,Kanal İstanbul projesi,temel atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Haziran ayı sonunda Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelini atılacağını duyurdu. Köprünün temelinin, haziranın son haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı törenle atılması bekleniyor.

6 KÖPRÜ YAPILMASI PLANLANIYOR

Projenin yapılacağı belirtilen Sazlıbosna Barajı çevresinde çalışmalar başladı. Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmalarda çok sayıda kamyonun hafriyat taşıdığı görüldü. Kanal İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu bağlantılı olarak inşa edilecek. 6 köprünün inşa edilmesi planlanan projede köprüler 1.4 milyar dolara yapılacak. Köprülerin ikisinden raylı sistem geçirilmesi planlanırken, bu köprülerin çift katlı olarak yapılması, alt katında gidiş, dönüş raylı sistem olması, üst katında ise araçların geçeceği şekilde düzenleme yapılacak. Kanal İstanbul projesinin toplam maliyetinin 15 milyar dolar olması planlanırken, proje ile İstanbul'a alternatif su kaynakları da sağlanacak. Proje yaklaşık 7 yılda tamamlanacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...