Tgrt Haber
24 Haziran 2021 13:51

Kanal İstanbul'un temeli için hazırlıklar tamam

Kanal İstanbul büyük bir temel atma töreni için hazırlıklar tamam. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü katılacağı açılışla 'Kanal İstanbul' projesi hayata geçecek.

Kanal İstanbul'un temeli için hazırlıklar tamam
Kanal İstanbul,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı açılış için Sazlıdere Köprüsü’ndeki Kanal İstanbul şantiyesinde tören alanı oluşturuldu. Kanal İstanbul ile birlikte Boğazlardaki muhtemel kazaların önüne geçilmesi hedeflenirken ekonomiye de ciddi katkı sağlayacak.

TÜRKİYE'NİN ULAŞTIRMADA STRATEJİK HAMLESİ: KANAL İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 Nisan 2011'de açıkladığı ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi kapsamında 6 köprü inşa edilecek.Projenin yaklaşık maliyeti 15 milyar dolar olarak hesaplanırken, proje kapsamında yapılacak 6 köprünün maliyeti ise 1,4 milyar dolar olacak

Çevresine iki şehrin inşa edileceği kanalın yapımı sırasında 500 bin kişiye istihdam sağlanacak.Yaklaşık 200'e yakın bilim insanıyla hazırlanan ve en az 5 yıl sürmesi beklenen projede, yeşil alanlar zarar görmeyecek.

YATIRIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ

Türkiye'de hayata geçirilen mega projeler için yarışan yabancı yatırımcılar, Kanal İstanbul için daha istekli. Muhalefetin projeleri hedef alan tutumuna rağmen Hollanda, Belçika, Çin ve Rusya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından ilgi var.

"BOĞAZ'A GİREN GEMİNİN HIZLA TERK ETMESİ LAZIM"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı “İstanbul Boğazı’nın normal kapasitesi bir yılda 25 bin gemi. Bugün bu sayı iki kat fazla olduğu için gemiler bekliyor. Bir gemi ortalama 12 gün bekliyor. Çoğu kılavuz kullanmıyor, kazalar oluyor. Bunun yanı sıra atıklarını da açıklarda boşaltıp çevreye zarar veriyor. Boğaz’a giren geminin hızla sularımızı terk etmesi lazım. İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısının 10-15 sene sonra 65 bine ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...