Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2015 17:34

Kapıkule’ye seçim sandıkları kuruldu

Yurt dışında yaşayan seçmenlerin milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için gümrük kapılarında sandıklar kurulmaya başladı. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri, 8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Kapıkule’ye seçim sandıkları kuruldu
Kapıkule, seçim sandığı

Yurt dışında yaşayan seçmenlerin 8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için kara sınır kapılarında sandıklar kurulmaya başlandı. Yüksek Seçim Kurulu görevlilerince Kapıkule Sınır Kapısı’na getirilen sandıklar, oy kullanma işlemlerinin gerçekleşeceği peronlarda kurulmaya başlandı.
SEÇMENLER, ÜLKEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA AFİŞLERLE YÖNLENDİRİLECEK
Sınır kapısının giriş ve çıkışlarına seçmenleri yönlendirmek için ‘Gümrük tescil işlemlerinden sonra aracınızı sol tarafa park ederek oyunuzu kullanabilirsiniz’, ‘Oy kullanma yeri’ yazılı afiş ve pankartlar asıldı. Yüksek Seçim Kurulu’nca, Kapıkule Sınır Kapısı dışında bölgede bulunan Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, seçim döneminde Türkiye’de bulunuyorlarsa, 8 Mayıs - 7 Haziran tarihlerinde oy kullanabilmeleri için gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...