Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2014 19:49

Kapusuz'dan bayrak açıklaması, 'Sabrımızı sınamasınlar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz "Diyarbakır’daki şiddet olayları ve bayrak indirme provokasyonuna dair açıklama yaptı.

Kapusuz'dan bayrak açıklaması, 'Sabrımızı sınamasınlar'
ak parti, salih kapusuz, diyarbakır, Partiler haberleri, Partiler,

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Diyarbakır’da çocuk ve kadınlar öne sürülerek gerçekleştirilen şiddet olaylarını ve bayrak indirme provokasyonunu nefretle kınadığını belirterek herkesin aklını başına alması, Türkiye Cumhuriyeti'nin sabrını sınamaya kalkmaması gerektiğini" belirtti. Yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin her türlü siyasi riski göze alarak ortaya koyduğu çözüm iradesinin sabote edilmek istendiğini belirten Kapusuz, provokatörlere en sert şekilde cevap verileceğini bildirdi. "Bugüne kadar sağduyulu bir şekilde hareket eden güvenlik güçlerimize karşı girişilen tahrik eylemlerinin amacı bölgede sona eren ölüm olaylarını tekrar başlatarak terör hadiselerini canlandırmaktır" ifadesine yer veren Kapusuz, açıklamasında şunları kaydetti: "Şehitlerimizin canıyla ve kanıyla ortaya çıkan şanlı Türk bayrağını indirme teşebbüsü Türkiye’de yaşayan 76 milyon vatandaşımıza yapılmış bir saldırıdır. Eşkıyalar gibi yol keserek molotof ve silah kullanarak çocukları ve kadınları sokaklara sürerek barış talep edilmez.  Konuştukları vakit barış kelimesini ağzından düşürmeyenlerin şiddet eylemlerini tetiklemesi, ikiyüzlülüklerinin açık göstergesidir." Provokatif eylemeleri yapanların ve destekleyenlerin Türk halkının birliğine ve dirliğine kasteden hainler olduğunu aktaran Kapusuz, açıklamasının devamında şunlara yer verdi: "Bu bayrak provokasyonunu yapan hainlerin bulunarak cezalandırılması için devletimizin gereken tüm adımları atacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu hainler ve kandan beslenen terör şebekelerinin amacı Türkiye'yi 90’lı yılların karanlık günlerine sürüklemektir. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye o günlere dönmeyecek ve emin adımlarla yoluna devam edecektir. Doğu ve güneydoğu’da yaşayan tüm halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına çağrımız: bu gibi provokatif eylemlere itibar etmemeleri ve gereken tepkiyi en sert şekilde vermeleridir.  Türk Bayrağına yönelik yapılan bu provokatif saldırıyı bir kez daha kınadığımızı belirtiyor Türk Silahlı Kuvvetlerini sağduyulu yaklaşımından dolayı tebrik ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...