Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2015 09:20

Kar terk ediyor ama soğuğu kalıyor

Türkiye, dün Batı bölgelerinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi.

Kar terk ediyor ama soğuğu kalıyor
kar, soğuk, soğuk hava, yağış,

Trakya ve Marmara illeri ile birlikte İstanbul da güne kararmış bir gökyüzü, şiddetli rüzgâr ve gök gürültülü sulu karla uyandı. Meteoroloji yetkilileri, dün gün boyu etkili olan sulu kar ve kar yağışının bugünden itibaren etkisini kaybedeceğini, soğuğun ise başta Doğu Anadolu'da olmak üzere bir süre daha devam edeceğini bildirdi Türkiye, dün Batı bölgelerinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Yağışlar dün Trakya ve Marmara Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili oldu. Yağış yüklü bulutlar Trakya illerinin ardından İstanbul'un sabahını da karanlığa gömdü. İstanbul'da yağış önce karla karışık yağmur, sonra kar şeklinde gerçekleşti.Fırtınanın etkisiyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Kar yağışı kentin yüksek bölgelerinde etkili oldu.
Elverişsiz hava şartları sebebiyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) karşılıklı olarak tüm iç seferlerini iptal etti. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bugünden itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdi. Bugün İç Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar görülecek, Doğu bölgelerinde ise kuvvetli don olayı yaşanacak. Yetkililer, yağış olmamasına rağmen soğuk havanın özellikle Doğu Anadolu'da etkisini sürdüreceğini belirtti. Sıcaklıklar mevsim normalleri cıvarında seyredecek. Doğu'da gece sıcaklıklar -15 dereceyi bulacak. İstanbul'da ise önümüzdeki hafta sonuna kadar sıcaklıkların gündüz 5 ila 7, gece ise 2 derece dolayında olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da cuma gününe kadar yağış beklenmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...