Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2014 11:44

Kar yağışı hangi illeri olumsuz etkiliyor

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz ile iç kesimlerdeki bazı illerde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar yağışı hangi illeri olumsuz etkiliyor
kar yağışı,yerel seçimler,hava durumu,soğuk hava,

Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandıMeteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen alçak basınç sistemi etkisine giren bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor.Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Ağrı ve Erzincan'da 6, Iğdır'da 3 derece kaydedildi.Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise Iğdır 2 ve sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 9, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Ağrı ve Erzincan'da 2 tahmin ediliyor.Kar kalınlıkları kayak merkezleri Palandöken'de 60, Konaklı'da 80 ve Cıbıltepe'de 10, Erzurum'da 11, Kars'ta 5, Ağrı'da 4, Ardahan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağını belirterek, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti.Yetkililer, akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesine bağlı olarak buzlanma ve don olaylarının görülebileceğini kaydederek, vatandaşları uyardı.Öte yandan, Ağrı-Cumaçay, Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolları tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Amasya'da kar yağışı
Amasya'da gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 köy yolu ulaşıma kapandı.Seçim sandıkları ulaştırılamayan köylerin yolunun açılması için Amasya İl Özel İdaresi ve jandarma komutanlığı ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.Kent merkezinde ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Aktaş, Karakise, Seyfe ve Soku köyleri ile Taşova ilçesine bağlı Alçakbel, Şeyhli, Korubaşı ve Sofualan köylerinde yol ulaşıma kapandı. Yolların kapanması nedeniyle bu köylere seçim sandıklarının ulaştırılamadığı öğrenildi.Amasya İl Özel İdaresi ve jandarma ekiplerince kapalı köy yollarının ulaşıma açılması ve seçim sandıklarının ulaştırılması için çalışmalar sürüyor.
Doğu Karadeniz
Doğu Karadeniz'de dün gece başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.Kar yağışının yoğun olduğu Rize'de, Vali Nurullah Çakır, İl Özel İdare Genel Sekreterliğini ziyaret ederek karla mücadele çalışmaları hakkında Genel Sekreter Ümit Hüseyin Güney'den bilgi aldı.Çakır, incelemeleri sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden itibaren kar yağışının etkili olmaya başladığını belirterek, "Sahil kesimlerinde 5 santimetrenin üzerinde kar var. Hava muhalefetini çok ciddi yaşıyoruz. Geceden itibaren karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Gece saatlerinden itibaren 100 köy yolunda sıkıntımız var. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı devam ediyor" dedi.Bütün birimlerin herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çaba harcadığını ifade eden Çakır, "İl Özel İdare Hizmetleri, Karayolları ve özel sektörden kiraladığımız 100 araçla mücadelemizi sürdürüyoruz. Yerel seçimin huzurlu geçmesi için mücadele ediyoruz. İlerleyen saatlerde daha sağlıklı şekilde sonuç ortaya çıkması için mücadele ediyoruz. Her yere ulaşmış olacağız" diye konuştu.
Trabzon
Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden beri il genelinde kar yağışının etkili olduğunu kaydederek, "Bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerdeki köylerde yolların kapalı olduğunu öğrendik. Geceden itibaren karla mücadele çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.Yerel seçimlerin huzurlu geçmesi için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Koçoğlu, şunları söyledi:"İl Özel İdaresi ekipleri ve belediye ekipleri yol açma çalışmaları için harekete geçti ve yapılan çalışmaların ardından sandıkların yerine ulaştırılması sağlandı. Köprübaşı ilçesinin Arpalı köyü hariç, bütün sandıklar yerine ulaştı. Bu köyümüzde de ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.Koçoğlu, ilçelerde kar yağışının devam ettiğini vurgulayarak, "Ekipler, sürekli çalışma halinde. İl Özel İdaresinin 34 greyder ve 14 kepçesinin yanı sıra tüm ilçe belediyelerin kepçe ve greyderleri ile gerekli çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu
Artvin
Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden beri yağan kar nedeniyle il genelinde 80 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, "Ekipler geceden itibaren çalışmalara başladı. İl Özel İdare, Karayolları ekipleri ile özel sektöre ait iş makinelerini yolu kapalı bölgelere yolladık. Çalışmalar sonucu 61 köy yolunu ulaşıma açtık. Şu an 19 köy yolu kapalı, onlarda da çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.
Bayburt
Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla merkeze bağlı Yaylalar köyü ile ulaşım sağlanamadığını bildirdi.İl Özel İdare ekiplerinin kapanan köy yolunu açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifada eden Ünlüer, "Ekiplerimiz yaklaşık 30 dakiki sonra köyümüze uluşucaklar. Bunun dışında kapalı köy yolumuz yok. Dün akşam saatlerinde il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetre civarında" dedi
Gümüşhane
Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sektereti Ekrem Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının gece boyunca devam ettiğini belirtti.Gece saat 03.00'ten itibaren ekiplerin karla mücadele çalışması yaptığını ifade eden Akdoğan, "Bu sebeple kapalı köy yolumuz bulunmuyor. Tüm sandıklar köylere ulaştı. Herhangi bir olumsuzluğa karşı tüm ekiplerimiz hazır halde bekliyor. Yalnızca Alçakdere ve Yukarıyuva köylerimizin yolları kapalıydı. Bu köy yolları da açılıyor" diye konuştu.Akdoğan, ilçelerde de köy yollarının kapalı olmadığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...