Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2015 15:24

Kar yağışı İstanbul trafiğini rahatlattı

Geçen hafta etkili olan kar yağışı süresince İstanbulluların otomobilleri yerine toplu taşıma araçlarını kullanması şehir trafiğine nefes aldırdı.

Kar yağışı İstanbul trafiğini rahatlattı
kar yağışı, istanbul, trafik,

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nden (İETT) yapılan açıklamaya göre, kar yağışının olduğu 7-11 Ocak'ta İstanbulluların toplu ulaşımı kullanması nedeniyle trafik yoğunluğundan yapılamayan otobüs sefer oranı yüzde 1'den yüzde 0,5'e düştü. Yolcu sayısı artmasına rağmen otobüs seferlerindeki düzenlilik yüzde 95'ten yüzde 96,2'ye, dakiklik ise yüzde 88'den yüzde 90'a yükseldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aldığı önlemler ve yol açma çalışmalarıyla trafik yoğunluğu ve duraklarda bekleme oranında ciddi azalma görüldü. Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, toplu ulaşımı kullanmanın önemine değinerek, "Sadece kar ya da yağmur yağışının olduğu zamanlarda değil, toplu ulaşımı bir yaşam kültürü olarak benimsediğimizde İstanbul trafiği diye bir şey kalmayacak. Bunun en net örneğini geçtiğimiz hafta yaşadık. Toplu ulaşımı yaygınlaştırmak ve otobüslerimizde gereken konfor ve hizmeti sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...