Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 13:52

Kara Harp okulu tarihinde bir ilk! Başörtülü Müberra Öztürk subay oldu

Milli Savunma Üniversitesi'ni başarıyla tamamlayan 4 bin 82 öğrenci, teğmen diplomasını aldı. Kara Harp Okulu'nun ilk başörtülü öğrencisi olan Müberra Öztürk, eğitimini başarıyla tamamlayarak subay olmaya hak kazandı. Öztürk, diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'den aldı.

Kara Harp okulu tarihinde bir ilk! Başörtülü Müberra Öztürk subay oldu
müberra öztürk,,kara harp okulu,,subay,,başörtü,

Harp okulu tarihinde bir ilk gerçekleşti. Kara Harp Okulu'nun ilk başörtülü öğrencisi Müberra Öztürk subay oldu. Öztürk, diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’den aldı.

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplam 4 bin 82 öğrencinin mezun olarak teğmen olduğu törende dereceye giren öğrencilere diplomalarını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler verdi.

Harp okuluna, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında, 2017-2018 eğitim öğretim yılında giren Rizeli Müberra Öztürk, Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü öğrencisi olarak eğitimine başlamıştı.

ÖZTÜRK, OKULU 5'İNCİ BİTİRDİ

30 Ağustos’ta gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'yle Öztürk, Kara Harp Okulu'nu 5'inci olarak bitirerek mezun oldu.

Kara Harp Okulu tarihinin ilk başörtülü subayı olan Teğmen Müberra Öztürk, diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in elinden aldı.

YASAK 2017’DE KALKMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı’nca Şubat 2017’de yapılan düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nde başörtüsü yasağı kalkmıştı. Askeri öğrencileri de kapsayan uygulamayla isteyen kadın subay ve astsubayların başörtü takabilmesinin önü de açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...