Tgrt Haber
18 Aralık 2015 13:42

Karaciğerinin yüzde 70'ini babasına verdi

Batman’da büyük bir vefa örneği sergileyen 40 yaşındaki Adnan Uygun, karaciğerinin yüzde 70’ini verdiği 64 yaşındaki babasını hayata bağladı.

Karaciğerinin yüzde 70'ini babasına verdi
karaciğer, babası,

Batman’da ikamet eden 7 çocuk babası Ahmet Uygun, 10 yıl önce sarılık geçirdi. Rahatsızlığı gittikçe ilerleyen Uygun’un siroz hastalığına da yakalanmasının ardından karaciğeri görevini yapamaz hale geldi. Doktorlar Uygun’a bir yıl içerisinde karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine hastane hastane gezen Uygun’un yakınları, babalarını hayatta tutmak için çalmadık kapı bırakmadı. Ancak istenilen karaciğerin bulunamadı. Bunun üzerine Ahmet Uygun’un 3 çocuklu ve 40 yaşındaki oğlu Adnan Uygun, büyük bir vefa örneği sergileyerek, karaciğerini babasına verdi. İstanbul’da özel bir hastanede yapılan ameliyatla Adnan Uygun’un karaciğerinin yüzde 70’i alınarak, baba Uygun’a nakledildi.
Batman’da esnaflık yapan ve babasına karaciğerini verdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Adnan Uygun, "Babam 10 yıl önce sarılık sonra siroz geçirdi. Karaciğer nakli için birçok hastane dolaştık ama sonuç elde edemedik. Ardından babamla karaciğer dokularımız uyunca karaciğerim yüzde 70‘ini vererek onun hayata tutunmasına vesile oldum. Pişman değilim çok mutluyum, herkes bence aynı duyarlılığı göstermeli” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...