Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2022 14:42 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 14:50

Karadeniz gazı heyecanı! Dev gemi 'Castorone' Zonguldak'ta

325 metrelik dev "Castorone" gemisi Çanakkale ve İstanbul Boğazı'nı geçerek Zonguldak'a ulaştı. Dev gemi Karadeniz Gazı'nı karaya taşıyacak olan boruları derin deniz tabanına yerleştirecek.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Castorone,,doğal gaz

Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğal gaz için binlerce personelle hareketlilik sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Boğazı ve İstanbul Boğazı’ndan geçen "Castorone" adlı gemi Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğal gazı taşıyacak boruları derin deniz tabanına yerleştirecek.

Gemi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi açıklarına ulaştı. Türkiye'nin tarihindeki en büyük doğal gaz keşfinin yapıldığı Sakarya Gaz Sahası'nda çalışmalar devam ederken, hem deniz hem de kara kısmında yaklaşık 5 bin personel mesai yapıyor.

Keşfedilen doğal gazın gelecek yılın ilk çeyreğinde kullanıma sunulması hedeflenirken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ekipleri de bu hedef doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak sığ kısımlarda başlayan boru serim işleminde derin denizdeki aşamaya geçiliyor.

BÜYÜK KISMINI YERLEŞTİRECEK

Karadan yaklaşık 170 kilometre açıkta bulunan Sakarya Gaz Sahası'ndan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne gazın ulaşmasını sağlayacak boruların büyük kısmının serim işlemi "Castorone" isimli gemi tarafından gerçekleştirilecek.

Sığ kısımlarda "Castoro 10" isimli geminin yaptığı işlemin ardından "Castorone" derin denize boruları serecek. 325 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğinde olan 56 bin 529 grostonluk gemi bakım çalışmalarının ardından işlemlere başlayacak.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...