Tgrt Haber
29 Haziran 2021 21:22

Karadeniz’de gerginlik! Hollanda’dan Rusya’ya suçlama

Karadeniz’de Hollanda-Rusya gerginliği yaşandı. Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 24 Haziran’da Rus savaş uçaklarının Karadeniz’de seyir halinde olan Hollanda’ya ait Evertsen adlı fırkateyni taciz ettiğini öne sürdü.

Karadeniz’de gerginlik! Hollanda’dan Rusya’ya suçlama
Karadeniz,Hollanda,Rusya

Rusya 23 Haziran’da Karadeniz’de İngiltere’ye ait savaş gemisine uyarı ateşi açtı. Bu olay sonrasında Hollanda’da Rusya’yı Hollanda’ya ait savaş gemisini taciz etmekle suçladı. Hollanda Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait savaş uçaklarının Karadeniz’de seyir halinde olan Hollanda’ya ait Evertsen adlı fırkateyni taciz etmekle suçladı. Bunun bunun denizleri özgürce kullanım hakkı ile çeliştiği ifade edildi.

5 SAAT BOYUNCA İLETİŞİMİ KİLİTLEDİLER

Hollanda Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada ayrıca Rus savaş uçaklarının da savaş gemisinin iletişim sistemlerini 5 saat boyunca kilitlediğini duyurdu. Hollanda savaş uçaklarının Kırım’ın güneydoğusunda seyrettiği sırada gemiye yakın ve alçaktan uçuş yaparak, denizde tehlikeli bir durum oluşturduğunu aktardı. Bakanlık bu tacizler sırasında savaş gemisinin uluslararası sularda olduğunu açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...