Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Eylül 2015 14:23

Karayılan'ın teröristlere mesajı çaresizliği ortaya koydu

PKK'nın elebaşlarından Karayılan'ın teröristlere iletilen mesajında, 'Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplar dahil, 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz' dediği öğrenildi.

Karayılan'ın teröristlere mesajı çaresizliği ortaya koydu
kandil mesaj, karayılan mesaj, kandil barınma,

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin'de bulunan PKK hedeflerine karşı düzenlediği hava harekatında, terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ile yer üstü sığınakların tam isabetle vurulduğu öğrenildi.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 15 Eylül'de söz konusu hedeflere F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi.
Hava harekatında bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınakları tam isabetle vuruldu. Telsiz görüşmeleri, bölgedeki haber kaynakları ve hava fotoğrafları üzerinden yapılan ilk tespitlerde en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
Ayrıca, çok sayıdaki ölü ve yaralıları nakletmek isterken, Irak Sınır Muhafızları tarafından geçmelerine izin verilmeyen PKK'lılar, patika yolları kullanmaya çalıştı.
Bölge halkı, "TSK hava harekatı yapıyor. Hepinizi öldürecekler. Köyünüzü terk edin" diye propaganda yapan teröristlere, "TSK'nın yaptığı hava bombardımanında şimdiye kadar zarar görmediklerini" belirterek tepki gösterdi.
Irak Sınır Muhafızları ve bölge halkından destek bulamayan teröristler, ölülerini taşıyamadan, toplu mezarlara gömerek buradan uzaklaştı.
Bölgede yaşayan halkın, teröristlerin zayiatı anlatmak için "PKK'nın livasını (alayını) hallettiler, şimdiye kadar böyle paniklediklerini görmedik, PKK'lılar bu bölgede kolay kolay iflah olmaz artık" ifadelerini kullandığı belirtildi.
Türkiye'de de yapılan operasyonlarda, terör örgütünün halkı kandırarak isyana teşvik denemelerinin başta Yüksekova ve Cizre'de, ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tam bir hezimetle sonuçlandığı, halkın devletinin arkasında ve yanında durarak teröristlere çok net bir cevap verdiği belirtildi.

Karayılan'ın teröristlerin zor durumunu anlatan telsiz mesajı

Bu arada, telsiz konuşmalarında terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimat ve değerlendirmelerinin, bir kişi tarafından terör örgütüne iletildiği tespit edildi.

Karayılan, mesajında "Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre'de ve Yüksekova'da hat safhaya çıkmış, halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir" dedi.

Terör örgütünün ağır kayıplar verdiği ve çok zor duruma düştüğü belirtilen mesajda, şu ifadeler yer aldı:

"Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır. YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonraki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. 'YDG-H kendine has bir yapılanmadır, YDG-H PKK'dır söylemi yanlıştır' diyecek, içerisinde dağ kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız. Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçakları tarafından imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik. Suriye'deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli'de ağır kayıp verdik, telafimiz zor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...