Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2018 21:49

Kargo kolisinden yayılan koku 10 kişiyi hastanelik etti

Kayseri'de bir giyim mağazasına kargoyla gelen ve içerisinde kıyafet bulunan paketin açılması esnasında çevreye yayılan kokudan etkilenen 10 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kargo kolisinden yayılan koku 10 kişiyi hastanelik etti
kayseri,kargo,zehirlenme

Kazancılar Çarşısında faaliyet gösteren bir giyim mağazasına  İzmir'deki toptancısından kargoyla gelen içerisi kıyafet dolu koliler çalışanlar  tarafından teslim alındı.

Koliler mağaza çalışanları tarafından açılarak reyonlara  yerleştirilmeye başladığı sırada bir paketin açılmasıyla çevreye yoğun bir koku  yayıldı.

Çevreye hızla yayılan kokudan etkilenen 5 mağaza çalışanı solunum  problemi yaşayıp fenalaştı. Bu sırada iş yerinin önünde bulunan 5 vatandaş da  kokudan etkilenerek baygınlık geçirdi.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans  sevk edildi. Ambulanslarla Kayseri Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan 10  kişi, kimyasal zehirlenme şüphesiyle özel karışımlarla yıkandıktan sonra Kayseri  Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Kokunun etkili olduğu çarşıda polis ekiplerince güvenlik önlemi  alınarak çevredeki vatandaşlar uzaklaştırıldı. Kayseri Afet ve Acil Durum  Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de cihazlarla ölçüm yaparak etrafa yayılan kokunun  içeriğini tespit etmeye çalıştı.

AFAD ekiplerinin elde ettiği ilk bulgulara göre, kıyafet paketinde  yoğun amonyum sülfat ve karbonmonoksit tespit edildi. Yetkililer, kıyafetlerin  korunması için kullanılan kimyasalların, kargodayken başka paketlerden sızan  kimyasallarla etkileşimi sonucu kokunun meydana gelmiş olabileceği ihtimali  üzerinde durulduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...