Tgrt Haber
06 Kasım 2015 15:50

Karısını 50 bıçak darbesiyle öldüren yaşlı dede

Samsun'da eşini 50 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 70 yaşındaki şizofreni hastası koca, mahkemede verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyerek, eşini kendisinin öldürmediğini savundu.

Karısını 50 bıçak darbesiyle öldüren yaşlı dede
karısını bıçakladı, Samsun, şizofren

Olay, Samsun'un Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde yaklaşık 7 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şizofreni hastası olduğu ileri sürülen 70 yaşındaki Aziz Gürel, 9 çocuk annesi eşi Çakır Gürel'i (73) evlerinde 50 bıçak darbesiyle öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan Aziz Gürel hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında Aziz Gürel haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben kimseyi öldürmedim. Düşmanlarım yaptı. Ben bir şey yapmadım. 3 kişi eve geldi. 2'si kapıdan içeri girdi, biri balkondan içeri girdi. Eşimi öldürdü. Ben suçsuzum" dedi.
Duruşmada ifade veren Gürel çiftinin oğulları Ali Gürel, babasının şizofreni hastası olduğunu belirterek, "Bu olaydan dolayı babamdan şikayetçi değilim. Babam 'şizofreni' denilen akıl hastasıdır. Bilinci yerinde olmadığı için bu eylemi gerçekleştirmiştir. Akıl hastalığından dolayı bu olayı yapmıştır. Hareketlerini kontrol gücü yoktur. Şikayetçi değilim" ifadelerini kullandı. 
Duruşmada Gürel çiftinin komşuları ise yaşlı adamın psikolojik sorunlarının olduğunu bildiklerini söylediler. Mahkeme heyeti, Azil Gürel'in akıl sağlığı ile ilgili cezai ehliyetin tam olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek rapor alınmasına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 
Kaynak: İHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...