Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2019 16:20

Karlov suikastı davasında ara karar

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Karlov suikastına ilişkin davada mahkeme, suikastçının eski ev arkadaşı Başar, suikastın düzenlendiği serginin koordinatörlerinden Özkan ve Bülbül'ün ev hapsi adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Karlov suikastı davasında ara karar
karlov suikasti,

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 28 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Dava dosyasına gelen belgelerin okunmasının ardından tanıkları dinleyen mahkeme, sanıklardan ek savunmalarını sordu.

Sanıklardan Hüseyin Kötüce, kendisi hakkında somut bir delil bulunmadığını savunarak Karlov'un öldürülmesiyle bir ilişkisinin bulunmadığını iddia etti.

Suikastın düzenlendiği serginin koordinatörlerinden olan sanık Mustafa Timur Özkan, serginin Rus kökenli 2 koordinatörünün dosyada tanık, kendisinin ise sanık olduğunu belirterek suçsuz olduğunu öne sürdü.

Mahkeme başkanından sanığa tepki

Ek savunma yapan sanıklardan suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ'deki "öğretmeni" olduğu bildirilen Şahin Söğüt, basında kendisi hakkında çıkan haberlere dair beyanda bulundu.

Mahkeme başkanının iddianamedeki suçlamalara yönelik savunma yapmasını istediği Söğüt, adının lekelendiğini belirterek, beyanlarını basındaki haberler üzerine sürdürmeye devam etti.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Kim yazıp veriyor bunları size." diyerek tepki gösterdi.

Kırmaya çalıştığı telefonda kriptolu program
Ek savunmasının tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı Söğüt'ten, yakalandığı esnada kırmaya çalıştığı cep telefonuna ait bilirkişi raporuna dair savunma yapmasını istedi.

Söğüt'ün raporun kendisine ulaşmadığını dile getirmesi üzerine raporun özeti okundu.

Buna göre, Söğüt'ün incelenen telefonunda, FETÖ'nün ByLock'tan sonra kullanmaya başladığı Falcon adlı kriptolu haberleşme programının kayıtlı olduğu, ABD'ye ait sahte telefon numarası, IP gizlemek için kullanılan VPN ve telefon hafızasını sıfırlama için kullanılan bir program bulunduğu açıklandı.

Söğüt, bilirkişi raporunu kabul etmedi.

Ara karar
Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın eski ev arkadaşı Sercan Başar, suikastın düzenlendiği serginin koordinatörlerinden Mustafa Timur Özkan ve Kağan Bülbül'ün ev hapsi adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

7 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, aralarında FETÖ elebaşı Gülen'in de bulunduğu firari sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının ise devamını kararlaştırdı.

Davanın görülmesine 29 Kasım'da devam edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...