Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2022 07:52 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 09:32

3 yıl boyunca kendisini taciz eden adamı öldüren lise öğrencisi kız tahliye edildi

Kars’ta kendisini 3 yıl boyunca taciz eden adamı öldüren lise öğrencisi 18 yaşındaki Azra E. tahliye edildi. Azra'nın yakınları tahliye kararı üzerine sevinç gözyaşları dökerken, duruşma 3 Kasım'a ertelendi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
3 yıl boyunca kendisini taciz eden adamı öldüren lise öğrencisi kız tahliye edildi
kars,taciz

Kars’ın Arpaçay ilçesinde meydana gelen olayda kendisini 3 yıl boyunca kendisini taciz eden Birdal Doğan’ı öldüren 18 yaşındaki lise öğrenci Azra E. ilk duruşmasına katıldı. Hakkında "Tahrik altında Kasten öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Azra E. Birdal Doğan ile aynı köyde yaşadıklarını ve komşuları olduğunu belirtti.

14 YAŞINDAN BERİ RAHATSIZ EDİYOR”

14 yaşından beri Doğan'ın kendisini rahatsız ettiğini belirten Azra E., "Maktul olay gününe kadar devamlı beni rahatsız ediyordu. Maktulün bana karşı ilk eylemi 2019'da meydana geldi, ilk olarak çeşmeye su almaya gitmiştim ben su alırken maktul benim yanıma geldi kolumdan tutarak 'ben seni seviyorum, karımı sevmiyorum eşimi boşayacağım seni karım yapacağım' dedi. Bende kendisine 'amca’ diye hitap etmiştim, bu sözleri duyunca şok geçirdim, neden böyle dediğini sordum bana aynı şekilde cevap vererek aşık olduğunu söyledi. Daha sonra oradan ayrılarak eve geldim anneme anlattım" dedi.

3 yıl boyunca kendisini taciz eden adamı öldüren lise öğrencisi kız tahliye edildi

“KORKTUM ATEŞ ETTİM”

Birdal Doğan'ın sosyal medya hesaplarından ve telefondan kendisini rahatsız ettiğine dikkat çeken Azra E., "Kızı adına sosyal medya hesabı açarak bana arkadaşlık isteği gönderdi, mesaj attı, ben istekleri kabul etmedim. Olaydan 3-4 ay önce maktulün eşi bizim eve gelerek hesabın eşine ait olduğunu ve bunu benden gizlediğini söyledi. Böylece hesabın maktulün kullandığını öğrendim. Oğlunun da hesabından mesaj atıyordu. Maktul beni telefonu gizleyerek arıyordu, telefonumu daha sonra gizli numaralara kapattım. Olaydan 1 yıl önce evin önünde halı yıkarken maktul bana bakıp 'ben motoru, traktörü sattım seni seviyorum, benimle kaç seni karım yapacağım' dedi, bu söylemleri olay gününe kadar devam etti. Okuldayken arkadaşım yanıma gelerek 'sakın dışarıya çıkma seni kaçıracaklar' dedi, maktul arkadaşıma mesaj atarak benim hangi odada kaldığımı ve odanın penceresinin nereye baktığını sordu. Ayrıca arkadaşıma beni kaçırmasında yardım etmesi için para teklifinde bulunmuş. Bunun üzerine abime mesaj atarak haber verdim, baba ve dayım bunun üzerine maktulü kahvede darp etmişler. Ben okulda yatılı olarak kalıyordum, olay günü annem ve abim hastaneye gideceğinden yardım etmek amacıyla evde kaldım. Hayvanları normalde suya ben götürmezdim maktulden korktuğum için, mecburen o gün ben götürdüm. Hayvanları çeşmeye götürürken maktul çeşmenin oradan bana bakıyordu, Birdal Doğan'dan korktuğum için mutfakta bulunan tabancayı yanıma aldım. Çeşmeye vardığımda maktul bana 'Seni s... karım yapacağım, senin üzerinden para kazanacağım dedi ve üzerime geldi. Üzerime gelince bende korktum cebimdeki silahı çıkarttım o da ban 'vur, vur' dedi, bunun üzerine gözüm kapalı maktulün üzerine ateş ettim, amacım maktulü korkutmaktı, öldürme kastım yoktu, pişmanım tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanık ve avukatları da dinleyerek Azra E.’yi tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

“TÜRK ADELETİ CESURCA KARAR VERDİ”

Mahkeme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Azra Erdağ’ın avukatı Sinan Erdağı, “Bu çok vahim ve trajik bir olaydı. Maalesef lise öğrencisi olan 17 yaşındaki Azra Erdağı’nın başına talihsiz bir olay geldi ve korkusundan 3 yıldır taciz ve takip eden, kaçırmak için planlar yapan Birdal Doğan isimli kişiyi silahla vurarak öldürmüştü. Yargılama tutuklu olarak devam etmekteydi, bugün ilk duruşma yapıldı. Sizlerin de malumu olduğu üzere 5’inci ayda Türk Ceza Kanununun 123. Maddesine ‘Israrla Takip Suçu’ diye bir fıkra eklendi. Sosyal medya, iletişim araçları ve fiziki takip ile insanları rahatsız eden kişilerin cezalandırılması ile ilgili bir madde bu. Azra bu fıkranın doğrudan mağduruydu yine müvekkilim cinsel saldırı suçunun mağduruydu, tacizlerin mağduruydu. Bugün Türk adaleti hakikaten cesurca bir karar vererek ilk duruşmada müvekkilim Azra’yı tahliye etti” şeklinde konuştu.

3 yıl boyunca kendisini taciz eden adamı öldüren lise öğrencisi kız tahliye edildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...