Tgrt Haber
20 Kasım 2021 10:47

Kasiyersiz ilk Starbucks açıldı, Amazon ile anlaştı! Kasasız Starbucks mağazası nerede?

Starbucks kasiyersiz ilk mağazasını açtı. Amazon'la işbirliğine giderek kasasız ilk şubesini açan Starbucks'ın mağazası nerede? "Amazon Go" adı verilen hizmet nerelerde geçerli olacak? İçinde insan çalışacak mı? İnsansız kasa hareketiyle yeni bir dönem başlatan Starbucks'a dair detaylar haberimizde!

Kasiyersiz ilk Starbucks açıldı, Amazon ile anlaştı! Kasasız Starbucks mağazası nerede?
kahve,starbucks,amazon go,amazon,insansız şube

Starbucks insansız ilk mağazasını açtı, kahveseverler mağazanın nerede olduğunu ve başka nerelerde kasiyersiz mağaza olacağını araştırmaya başladı! Türkiye'de kasiyersiz Starbucks mağazası var mı? Starbucks Amazon Go hizmetini nerede veriliyor? Haberimizde...

STARBUCKS "AMAZON GO" HİZMETİYLE KASİYERSİZ ÇALIŞACAK!

Tüketim hızı ve miktarı gün geçtikçe artıyor, hem kişiler hem de kurumlar; bu artışa ayak uydurmak için teknolojinin imkanlarından faydalanıyor. Kahve devi Starbucsk da bir yeniliğe imza atarak ilk kasiyersiz kasasını açıyor! Amazon Go uygulaması ile çalışacak Starbucks mağazasını NewYork'ta mağazasını hizmete sokuyor. 

Amazon Go ile ilk kez ortaklık yapan New Starbucks mağazası, New York'ta açılmadan önce resmedildi. Amazon ile ortaklık, Starbucks'ın tüketicilerin yeni alışkanlıklarına uyarlaması hususundaki son adımı oldu. Yaklaşık 1,5 sene önce Starbucks, pandeminin tüketicilerin kahve satın alma alışkanlıklarını değiştirmesi üzerine yeni bir strateji belirleyerek, 18 ayda 400 mağazayı kapatmanın yanı sıra, yoğun şehir pazarlarında daha fazla teslim alma yeri açmayı da hedefliyor. 

Kasiyersiz ilk Starbucks açıldı, Amazon ile anlaştı! Kasasız Starbucks mağazası nerede?

"Amazon Go" lokasyonlu ilk Starbucks Pickup, 25 Kasım Perşembe günü New York City'de 59. Cadde'de, her iki şirketin logosunu da barındıran bir bayrakla açılıyor. Seattle merkezli şirketler, gelecek yıl birlikte en az iki lokasyon daha açmayı planlıyor.  Amazon Go uygulaması ile açılacak ikinci kafenin ise, Manhattan şehir merkezinde, 40. Cadde ve 8. Cadde'de bulunan New York Times Binası'nda olduğu biliniyor.

Starbucks'ın küresel büyüme ve kalkınmadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Kathryn Young ise konuya ve verilen bu kararlara ilişkin:

 "Bu, ikimizin de öğrendiği bir kavramın kanıtı" diyerek; insansız çalışma modelinin değişim sürecinin bir parçası olduğunu hatırlatıyor.

Kasiyersiz ilk Starbucks açıldı, Amazon ile anlaştı! Kasasız Starbucks mağazası nerede?

"İNSANSIZ" KASALAR NASIL ÇALIŞACAK?

Müşteriler mağazaya girdiklerinde, Starbucks mobil uygulamasını kullanarak ön sipariş verdikleri içecekleri almak için önce bir tezgah görecekler. Tezgahın üzerinde asılı duran dijital ekran, hangi siparişlerin baristalar tarafından yapıldığını gösteriyor olacak. Aynı zamanda, Amazon Go teknolojisinden yararlanmak için müşterilerin Amazon uygulamasından bir mağaza kodu kullanmaları gerekecek. Bu aşamada müşterilere destek olacak çalışanlar da olacak. Sistemin oturması ve insanların bu düzene alışma sürecinde, Starbucks çalışanları müşterilere destek sunacak.

Amazon'un fiziksel perakende ve teknoloji başkan yardımcısı Dilip Kumar, "Sırada durup ödeme yapmak için beklemek zorunda değilsiniz. Bu deneyimi, insanların günlerini yaşarken ihtiyaçlarına uyacak şekilde tasarladık" dedi.

Daha hızlı, daha pratik bir yol olan bu modeli, dünyadaki birçok marka ve tüketici de benimseyecek gibi görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...