Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2015 10:33

Kastamonu şivesi ile sınav soruları sosyal medyayı yıktı

Kastamonu’da internetten yayın yapan bir televizyon tarafından Kastamonu şivesiyle hazırlanan sınav soruları, sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor.

Kastamonu şivesi ile sınav soruları sosyal medyayı yıktı
kastamonu, sınav sorualrı, ŞİVE,

Kastamonu’da gözlükçü dükkanı işleten Tarık Uzun, internetten yayın yapan Akvim televizyonu için bir proje hazırladı. Kastamonu şivesini çok iyi konuşan ve askerden geldikten sonra seslendirme eğitimi alan Tarık Uzun, öğrencilerin kabusu haline gelen Öğrenci Seçme Sınavı’yla ilgili sorular hazırlayarak, bu sorulara Kastamonu’nun yöresel şivesiyle esprili bir dille cevaplar verdi. Tarihi ve kültürel bakımından büyük zenginliğe sahip ve yüzyıllardır özelliğini kaybetmeyen Kastamonu şivesiyle hazırlanan ÖSS soruları, sosyal paylaşım sitelerinde ve çeşitli internet sitelerinde bir anda tıklanma rekorları kırarak fenomen haline geldi. Kısa sürede büyük ilgi gören ve izlenme rekorları kıran Kastamonu şivesiyle ÖSS soruları ve bu sorulara esprili bir dille verilen cevaplar, başta öğrenciler olmak üzere Türkiye’nin her tarafından tıklanma ve izlenme rekorları kırıyor.
Kastamonu’da gözlükçü dükkanı işletene Tarık Uzun, 2010 yılında askerlik dönüşünde İstanbul’da seslendirme diksiyonu eğitimini aldığını belirterek, “Kastamonu’ya döndüğümde bu işi değerlendirme şansım olmadı. Bir internet televizyonunda böyle bir niyetimiz oldu. Sonrasında popülist oluştu. Herkes tarafından olumlu cevaplar aldık. Şu an için şikayetçi olan kimse yok. Diğer bölümlerle inşallah yine herkesin karşısında olacağız” dedi.
Kısa sürede 500 bine yakın kişinin Kastamonu şivesiyle hazırlanan ÖSS sorularını izlediğini ifade eden Tarık Uzun, “Her geçen gün bu ivme daha da artış gösteriyor. Her şey artı yönde, kimse tarafından kusur görünmüyor. Tabii ki bizim aksaklıklarımız ve eksikliklerimiz oluyor. Profesyonel değiliz” diye konuştu.
Tarık Uzun, ayrıca popülarite yönünden tanımadığı kişilerle artık yolda selamlaşmaya başladığını ve bundan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...