Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 12:17

Kastamonu'da sel felaketi: 2 kişinin cenazesine ulaşıldı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini sel vurdu. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 34’e yükselirken AFAD ekipleri yaşanan felaketin ardından enkaz altında kalanların cenazelerini çıkartıyor.

Kastamonu'da sel felaketi: 2 kişinin cenazesine ulaşıldı
karadeniz,,sel,,kastamonu,,bozkurt,,abana,

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini sel yıktı geçti. Felaketten geriye yıkım ve enkaz kaldı. AFAD ekipleri enkazda arama kurtarma çalışmaları sürerken kayalıkların arasından bir kişinin cenazesi çıkartıldı.

Karadeniz’deki sel felaketinin bilançosu gün geçtikçe artıyor. 11 Ağustos Çarşamba günü etkili olan şiddetli yağmur sonrası meydana gelen sel kentin 8 ilçesi; Abana, Azdavay, Çatalzeytin, Pınarbaşı, Bozkurt, Cide, İnebolu ve Küre’de hayatı felç etti. Felakette onlarca sele kapılarak sürüklendi, onlarca iş yeri ve ev su altında kaldı. Selin en çok etkilediği yer ise Bozkurt ilçesi oldu. İlçede sele kapılıp enkaz altında kalanların cenazelerinin çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

KAYALIKLARIN ARASINDAN ERKEK CESEDİ ÇIKARILDI

AFAD ekipleri Kastamonu-Bozkurt karayolu üzerinde ilçe merkezine 20 kilometre kala Isırganlık mevkisinde sele kapılan araç ile ilgili çalışma yürüttü. Çorum AFAD ekipleri uzun uğraşlar sonucunda sele kapılan araçta bulunan 40-45 yaşlarındaki erkek cesedine ulaştı.

Kastamonu'da sel felaketi: 2 kişinin cenazesine ulaşıldı

CENAZESİ DENİZDEN ÇIKARILDI

Kayalıkların arasından çıkarılan cenaze sağlık ekiplerine teslim edildi. Ayrıca, arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü Abana ilçesindeki Ezine Çayı üzerinden Karadeniz’e kadar sürüklenen bir cenaze de denizden çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Ekiplerin bölgedeki enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kastamonu'da sel felaketi: 2 kişinin cenazesine ulaşıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...