Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ocak 2022 15:18

Bulutlar adeta denize indi! Meteoroloji mühendisi sebebini açıkladı

Kastamonu’da denizin yüzeyinde bulutu andıracak denli yoğun sis görenleri şaşırttı. Manzara karşısında kimi vatandaşlar hayran kalırken kimileri ise korktu.

Bulutlar adeta denize indi! Meteoroloji mühendisi sebebini açıkladı
Deniz sisi,Havadurumu,Kastamonu&tt2;da hava durumu

Kastamonu’daki denizin yüzeyinde kameralara yansıyan manzara görenlere şaşkınlık verdi. Adeta denizin üzerinden bulutların yükseldiği izleniminin oluştuğu görüntüler, vatandaşların kimisini korkuturken kimisinde ise hayranlık uyandırdı. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, bu tür doğa olaylarının sonbahar, kış ve bahar aylarında yer yer görülebileceğini söyledi.

Bulutlar adeta denize indi! Meteoroloji mühendisi sebebini açıkladı

İSTANBUL BOĞAZI'NDA DA GÖRÜLÜYOR 

İnsanı hayretler içerisinde bırakan doğa olayının “deniz sisi” olduğunu kaydeden Tek, “Bu tür doğa olayları zaman zaman İstanbul Boğazı’nın Karadeniz çıkışında da meydana geliyor. Bunun oluşması için deniz üzerine sıcak hava parselinin gelmesi gerekiyor. Tabii bu bölgede şu an zeminde kar var.  Zemindeki kar üzerinden denize doğru bir hava transferi olmuş olabilir. Son derece güzel bir görüntü” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...