Tgrt Haber
14 Şubat 2018 01:50

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davaları başladı

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 29 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davaları başladı
kastamonu,,FETÖ,,PDY,

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla, KHK ile kapatılan Kastamonu İş Adamları Derneğinin (KİAD) yönetim ve denetim kurulunda yer alan tutuklu sanık Hasan C. ile tutuksuz sanıklar Ahmet Ö, Ali Osman Y, Atilla V, Bilgehan Ç, Cafer K, Cüneyd Y, Feridun Ö, Hakan K, Hamdi Tayfur U, Hasan C, Haydar T, İbrahim U, İdris İ, Kadir Yüksel T, Lokman T, Mahir A, Mehmet C, Mehmet C, Mehmet K, Murat S, Mustafa G, Mustafa S, Mustafa Ş, Mustafa T, Mustafa V, Necmettin K, Salih K, katıldı. Zafer D. ise duruşmada yer almadı. 

Ahmet Ö, savunmasında 17-25 Aralık'tan sonra KİAD'ın toplantılarına katılmadığını öne sürdü.

Bilgehan Ç. ise kentte başka bir iş adamları derneği bulunmaması nedeniyle KİAD'a üye olduğunu söyledi. 

Necmettin K. da ifadesinde derneğe istifa dilekçesini sunduğunu ancak üyeliğinin devam ettiğini daha sonra fark ettiğini kaydetti.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan Hasan C.'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı 23 Mayıs'a erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...