Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2021 07:56

Katliam talimatını PYD vermiş!

Terör örgütü PYD'nin, 37 kişinin hayatını kaybettiği 6-8 Ekim eylemlerinin emrini HDP'ye e-Posta’yla bildirdiği ortaya çıktı.

Katliam talimatını PYD vermiş!
PYD,HDP,kobani,6 8 ekim olayları

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra PKK'nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu Kobani davası dosyasının delilleri arasında yer alan bir e-Posta, 37 kişinin öldürüldüğü 6-8 Ekim eylemlerinin talimatının HDP’ye terör örgütü PYD tarafından verildiğini ortaya koydu. Edinilen bilgiye göre Kobani davası sanıklarına ait bilgisayar, cep telefonu ve taşınabilir disklerde, delil niteliğinde çok sayıda doküman tespit edildi. Bunlara ilişkin yapılan incelemede, bazı sanıkların dijital materyallerinde terör örgütleri PKK, YPG ve YPS’ye ait belge, fotoğraf ve örgütsel talimat bulundu. Bu deliller arasında, tutuklu sanık eski HDP MYK Üyesi Bircan Yorulmaz’ın bilgisayarında tespit edilen, “Acil Çağrı” başlıklı İngilizce kaleme alınan elektronik postada, Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerini talimatının yer aldığı belirlendi

Buna ilişkin emniyetin hazırladığı ve davanın ek klasörlerinde yer alan raporda, söz konusu e-Posta’nın, “6 Ekim 2014 saat 22.05”te, “pydinfoeuropa@gmail.com” adresinden davanın tutuklu sanığı eski HDP MYK Üyesi Nazmi Gür’e, ondan da dönemin HDP MYK üyelerinin yer aldığı “hdpmyk@listeler.halklarindemokratikkongresi.org” adresine gönderildiği tespit edildiği belirtildi.

Raporda imza ve adres kısmında “PYD Medya ve Halkla İlişkiler Ofisi (Avrupa) Bilgi ve İlişkiler Merkezi” bilgisinin yer aldığı epostanın, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD tarafından, HDP'ye gönderildiğine dikkat çekildi.

İRTİBATLARI BİR DEFA DAHA DEŞİFRE OLDU

Kobani iddianamesinde 6-8 Ekim eylemleri başlamadan önce gönderildiği belirlenen epostanın, terör örgütü PKK/PYD ile dönemin HDP MYK'sının irtibatına dair delil olduğu vurgulanarak, şu tespit yapıldı: Bu hâli ile (e-Posta’nın) terör örgütünün, HDP MYK’sı ile doğrudan irtibatlı olduğu, örgütün talimatıyla birlikte hareket edildiğine ilişkin somut delil niteliği taşıdığı, terör örgütünden gelen talimat sonrasında HDP MYK’sı tarafından yapılan toplantı sırasında alınan karar sonrası, 6 Ekim 2014’teki ilk açıklama olan ‘Şu anda toplantı hâlinde olan HDP MYK’dan halklarımıza acil çağrı’ şeklinde çağrının yapıldığı, terör örgütünden gelen talimata uyulduğu anlaşılmıştır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...