Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2015 11:19

Kayahan için ilk tören düzenlendi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi.Törene katılan sanatçı dostları Kayahan’ı anlattı.

Kayahan için ilk tören düzenlendi
kayahan, son yolculuk, kayahan tören,

Tedavi gördüğü hastanede hastalığına yeniş düşüp Acıbadem Hastanesi’nde 66 yaşında hayata gözlerini yuman Kayahan için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi. Törene Kayahan’ın arkadaşları, çok sayıda sanatçı ve sevenleri katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı AV. Murat Hazinedar çelenk gönderdi. Törene gönderilen çelenkler ise ailenin isteği üzerine tören alanının dışına çıkarıldı.
“KAYAHAN ÖLECEĞİNİ ANLAMIŞTI”
Kayahan’ın çok güzel şeyler yaptığını kaydeden Arif Sağ ,”Kayahan çok güzel şeyler yaptı, çok güzel şeyler bıraktı. O bir metottu, bir okuldu. Kayahan’ın şarkılarını herkes anlıyordu. Kayahan ortak kültürü yakalamıştı. Türkiye’nin ortak zevklere ihtiyacı var. Ortak zevk barışı getirir. Kayahan durumunu biliyordu. Konserdeki konuşması da oydu. Biliyordu da diyordu. Ölümü kabul etmez insanlar. Kayahan’ın oradaki konuşmasında onu hazmetmiş gibi bir ifade çıktı. Kayahan anlamıştı. Böyle bir sonu algılanmıştı.
“ORADA ‘BEN GİDİYORUM’ DEDİ”
Opera sanatçısı Hakan Aysev, Kayahan’ın sevgililer gününde hayranlarına verdiği konserde öleceğini anlayıp veda ettiğini iddia ederek, “Türkiye’nin başı sağ olsun. Çok büyük bir değer. Çok büyük bir kayıp. Onun değimiyle o adını gerçekten göklere ve yüreklere yazdı. Ne kadar gönül adamı ne kadar muhabbet insanı olduğunu gördüm. Veda konseriydi. Orada gerçekten ben gidiyorum dedi. Helalleşti. Herkes ona hakkını helal etti” diye konuştu.
Suat Suna, “Çok büyük bir kayıp. Yeri zor dolacak hatta dolmayacak. Sanatçılığının dışında insan oluşu her şeyden daha önemliydi. Hayatını doğruluk ve dürüstlük üzerine yaşamış. Büyük kayıp. Biz baba oğul gibiydik. Babamın mezarının başında ‘Bugün baban öldü ama ben de senin baba yarınım’ demişti” ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...