Tgrt Haber
04 Nisan 2015 14:43

Kayahan son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan, son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ön safta cenaze namazı kıldı.

Kayahan son yolculuğuna uğurlandı
Kayahan, teşvikiye camii

Kayahan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu,  Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahnede hazırlanan platforma konuldu. Üstü çiçeklerle süslenen tabutun önünde sanatçının yakınları, sevenleri dua etti. Tören sırasında sanatçının seslendirdiği şarkılar eşliğinde Kayahan ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.
Tören öncesi basın mensuplarının soruları üzerine sanatçının eşi İpek Açar, konuşamayacak kazar üzgün olduğunu söylerken, sanatçı Nilüfer de çok üzgün olduğunu belirtti.
"Dinleyicilerimle helalleşeceğim" 
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 14 Şubat'ta Nilüfer ile Kayahan'ın bir araya gelişine tanıklık edildiğini belirterek, sanatçının kısa süre önce operasyon geçirmesine rağmen "Dinleyicilerimle helalleşeceğim" diyerek sahneye çıktığını anlattı.
Törenin ardında Kayahan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'ne gönderildi.
Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı
Kayahan'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta mangası tarafından araçtan alınarak musallaya taşındı. Kayahan'ın tabutuna, Beşiktaş atkısı bırakıldı.
Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına Kayahan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile aralarında Nuri Alço, Orhan Gencebay, Erol Evgin, Funda Arar, Suat Suna, Murat Boz'un da bulunduğu sanatçılar ile vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından taziye için ayrılan alana giderek, İpek Açar ve Beste Açar Haravon'a başsağlığı diledi.
Kayahan'ı sevenleri anlattı
Teşvikiye Camisi'nin avlusunda gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kayahan'a Allah'tan rahmet diledi.
Türkiye'nin çok büyük bir değerini kaybettiğini belirten Çelik, "Onu ebedi istirahatgahına uğurlayacağız. Büyük bir ozandı. Hepinizin gördüğü gibi vefat haberi alınınca bütün Türkiye, ortak bir değerini ve büyüğünü kaybetmiş hüznüyle bir araya geldi." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayahan'ın besteleriyle Anadolu insanının gönlünde yer tuttuğunu ifade ederek, "Özellikle aşka ve sevdaya dair katıksız şarkılar söylemiştir. Allah, sevenlerine, ailesine ve milletimize sabırlar versin" diye konuştu.
Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar Haravon, gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek, sağlıklı bir yaşamın önemine değindi. Herkesten helallik dileyen Açar, "Uzun yolculuğu boyunca yanındaydınız. O kimsenin hakkını yemeyen bir insandı. Yalanı hiç sevmezdi. Beni bu yaşa kadar hep nasihatlerle büyüttü. Hep ona layık olmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.
Kayahan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...