Tgrt Haber
23 Ekim 2015 12:28

Kayseri'de 1 Kasım'da 5 adaylı muhtarlık seçimi yapılacak

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerle birlikte 5 adaylı muhtarlık seçimi de yapılacak.

Kayseri'de 1 Kasım'da 5 adaylı muhtarlık seçimi yapılacak
Kayseri, muhtarlık seçimi

1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimler çerçevesinde Kocasinan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde, 54 yaşındaki muhtar Tuğrul Kabanlı'nın iki ay önce vefat etmesi sonrasında İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar gereğince muhtarlık seçimi yapılacak.
Kararın duyurulmasının ardından Fatih Mahallesi muhtarlığı için 5 isim, adaylığını açıkladı. Adaylar seçim çalışmaları çerçevesinde bastırdıkları afişleri sokak aralarına asarak seçmenlere kendilerini tanıtırken, ev ev dolaşarak oy talebinde bulunuyor.
Vefat eden muhtar Tuğrul Kabanlı'nın birinci azası ve yapılacak olan seçimlerde adaylığını açıklayan Abdullah Yücel, "Kaymakamlık tarafından kararın alınmasının ardından Seçim Kurulu bize duyuruyu iletti. Biz de seçimin yapılacağını camilere, muhtarlığımıza ve halkın görebileceği yerlere duyuru asarak, muhtarlık seçimi yapılacağını duyurduk" dedi. Muhtarlık seçiminde kendisiyle birlikte 4 adayın daha olduğunu söyleyen Abdullah Yücel, "Mahallemizde 7 bin 51 seçmen var. Seçmenlerimizden yeniden bize görev vermesini bekliyoruz" dedi.
Muhtar adaylarından Hacı Sayman ise, 1997 yılından beri Fatih Mahallesi'nde esnaflık yaptığını belirterek, "Muhtarımızın vefat etmesi sonrasında ara seçim yapılıyor. Ben de adayım. Vatandaş, biz esnaf olduğumuz için biraz daha güveniyor. Hayırlısı neyse o olsun diyorum. diğer aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" diye konuştu.
Muhtarlık seçiminde 4 erkek adayın karşısına rakip olarak çıkan iki çocuk annesi 40 yaşındaki Nihal Büberci, Fatih Mahallesi'nde doğup büyüdüğünü söyledi. Büberci, Bozantı Caddesi'nde oturduğunu ve 6 yıldır binada yöneticilik yaptığını belirterek, "Komşularım memnun ben onlardan memnunum. Herkesi çok seviyorum. Bu yüzden de gönüllü olarak bu mesleği düşündüm, adaylığımı koydum. İnşallah başarılı olurum. Benim tahmin ettiğimden çok daha güzel oldu. Bu kadarını düşünmüyorum. Görüşleri karşısında şaşırıyorum. Eşim tam destek sağ olsun. Çalışmaların yüzde 80’i bitti, yüzde 20'si kaldı. İnşallah onu da tamamlarsam rahat bir nefes alacağım. Tepkiler güzel olunca ben de mutlu oluyorum. İnsanlara yardım etmeyi seviyorum. O yüzden de bu meslekte olmayı istiyorum. İnşallah başaracağım.” ifadesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...