Tgrt Haber
04 May 2021 10:30

Kaza yapana mecburi eğitim

Trafikte can kayıplarının önüne geçmek için yeni bir adım atılıyor. Emniyet'ten yapılan açıklamada "“Kazaya karışan sürücüler kurslarımıza tekrar çağrılıp hem teorik hem de uygulamalı eğitimlere tabi tutulacak. Ayrıca bu sürücüler yakından takip edilecek” ifadelerine yer verildi.

Kaza yapana mecburi eğitim
Emniyet Genel Müdürlüğü,,kaza,,eğitim,

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Başkanlığı Eğitim ve Koordinasyon Şube Müdürü Tolga Hakan, trafik kazalarının önüne geçmek için ne gibi tedbirler aldıklarını anlattı.

Hakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde özellikle trafik yoğunluğunun arttığı bayram ve yaz tatili dönemlerinde birçok kampanya hazırladıklarını söyledi.

Trafik güvenliği eğitimlerinin 2018’den itibaren yoğunlaştırıldığını belirten Tolga Hakan “Son iki yılda 7-7,5 milyon yol kullanıcısına ulaştık” dedi.

KAZA YAPANA MECBURİ EĞİTİM
Sürücülerin ehliyeti aldıktan sonra eğitim görme imkânı olmadığına işaret eden Hakan “2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile eğitimlerin belli dönemlerde alınması konusunda birtakım hedefler belirledik. Kaza yapan sürücüleri mecburi eğitime tabi tutma imkânımız olacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Sigorta ve Bilgi Gözetim Merkezinden aldığımız bilgiler doğrultusunda kaza yoğunluklarına ve kazaya karışan sürücülerimizin yaş gruplarına göre birtakım değerlendirmeler yapacağız. Bu istatistiki bilgilere göre hangi periyotlarda eğitim almaları gerekiyorsa o periyotlarda eğitime katılmaları konusunda bir mevzuat çalışması yapacağız. Sürücü kurslarımıza tekrar çağrılıp hem teorik hem de uygulamalı eğitimlere tabi tutulmaları sağlanabilecek. Ayrıca bu sürücülerin durumları tarafımızca takip edilecek” diye konuştu.

Hakan, bu sürücülerin ehliyetlerinin geçici süreyle alınıp alınmayacağının henüz kararlaştırılmadığını da ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...