Tgrt Haber
21 Mart 2014 17:56

Kılıçdaroğlu'na mitingde ayakkabı fırlattılar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te miting konuşması yaparken sahneye ayakkabı fırlatıldı.

Kılıçdaroğlu'na mitingde ayakkabı fırlattılar
kılıçdaroğluna ayakkabı, saldırı, sahneye ayakkabı fırlatıldı, kılıçdaroğlu, miting,

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te miting konuşması yaparken sahneye ayakkabı fırlatıldı. Şüpheli şahıs platform önünde duran polisler tarafından gözaltına alınırken, sahnedeki ayakkabıları da koruma ekipleri aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te "Gençler Twitter'ı en çok siz kullanıyorsunuz. Özgür bir Türkiye, iyi bir demokrasi, düşüncelerini özgürce açıklamak istiyor musunuz" diyerek oy istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi Meydanı'nda halka seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeye temiz siyaseti, huzuru ve barışı getirmek için oy istediklerini belirterek, "Gaziantep bu bölgenin en gelişmiş kenti. İzin verirseniz Gaziantep için gazilerin kenti için şeref madalyası olan bir şehir için bir şeyler söylemek istiyorum. Bunların izlediği dış politikanın faturası buradaki insanlara çıkıyor. Suriye ile ilişkiler iyiydi. Vizeler kalkmış karşılıklı gidiş ve gelişler oluyordu. İşadamlarımız Suriye'de fabrika kurmuştu barış ve huzur içinde yaşıyorduk. Ama bir sabah kalktık Suriye'yi düşman ilen etmiş. Bir sabah kalktık Suriye'de insanlar birbirini öldürsün diye ellerine silah vermiş, Gaziantep'in vicdanına sesleniyorum.
Müslüman Müslüman'a kıyar mı? Müslüman'ın eline silah verip git kardeşini öldür demek yakışır mı? O zaman sandığa gideceğiz kol kola omuz omuza bir bayram havasına gideceğiz. Söz mü? Gaziantep bir sanayi kenti bu bölgenin en büyük kentlerinden biri. İlk 500 şirket arasında Gaziantepli sanayici var. Buradan bütün işverenlere seslenmek istiyorum. Üreten sanayici kardeşlerime sesleniyorum. CHP iktidarında beğenmediğiniz bir ekonomi politikasını özgürce eleştirebileceksiniz. Hükümeti eleştirdiniz diye ertesi gün vergi müfettişleri kapınıza gelmeyecek. CHP iktidarında bütün komşularımızla barış içinde olacağız. CHP iktidarında istediğimiz tek şey, ahlaklı çalışmak, istihdam oluşturmak, çalıştırdığınız her işçi için minnettar kalacağız. Bu kent aynı zamanda tarım kenti ve çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Gaziantep'ten söylüyorum bütün çiftçiler duysun. CHP iktidarında mazotun litresi 1.5 TL olacaktır. Bu kent aynı zamanda esnaf kentidir. Esnaflar primini ödüyor sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açıyorlar. Yeri gelince emekli oluyorlar, bir bakıyorlar bu parayla geçinemiyor ve işine devam ediyor. İşine devam ediyor diye kesinti yapılıyor. Buradan söylüyorum Türkiye'deki esnaflar duysun. CHP iktidarında hiçbir kesinti yapılmayacaktır" dedi.
Kılıçdaroğlu, ülkeyi en iyi kendilerinin yönetebileceğini savunarak, “Diyorlar ki 'CHP gelirse yönetemez' devleti kuran parti devleti nasıl yönetemesin? Yine diyorlar ki 'CHP gelirse yardımları kesecek.' Niye keselim? CHP iktidara geldiğinde yurttaşın aldığı yardım bir ise en az 2 olacaktır. Diyorlar ki parasını nereden bulacaksın Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke. Bu ülkede para var bu ülkede imkan var. Tek şart alın terine değer vereceksin. Şimdi söylüyorum, bu ülkede para ve her şey var ama faturayı bu hükümet millete kesiyor. Başka ülkede mazot 2 TL burada 5 TL. Sözümü bütün Türkiye duysun çiftçiye mazotu 1,5 TL'ye vereceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...