Tgrt Haber
21 Şubat 2015 18:38

Kılıçdaroğlu’ndan Çakıroğlu’nun ailesine başsağlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaçroğlu, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nun ailesine başsağlığı dileyerek, "Üniversitelerdeki genç arkadaşlarımıza sesleniyorum. Düşüncelerinizi özgürce dile getirin, ancak şiddetten uzak durun. Elbette siyaseti sorgulayacaksınız ama şiddete başvurduğunuzda inandırıcılığınızı kaybedersiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Çakıroğlu’nun ailesine başsağlığı
kılıçdaroğlu, chp,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Geleceğimizi Birlikte Kuruyoruz İzmir Kültür Sanat Buluşması'nda sanatçılarla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş'ın düzenlendiği sanatçı buluşmasına sinema, opera, tiyatro gibi sahne sanatlarının önemli isimleri katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, MHP Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Temsilcisi'nin hayatı kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü paylaştı.

Ege Üniversitesi'ndeki olaylarda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, gencin ailesine başsağlığı diledi. Üniversitelerde düşüncelerin özgürce dil getirilmesi ancak şiddete sığınılmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ege Üniversitesi'nde olan olaylarda bir gencimizin hayatını kaybetmesi bizi derinden üzmüştür. Üniversitelerde şiddet olmamalıdır. Bu kadar acı bir olayın gerçekleşmesi sadece o aileyi değil hepimizi derinden üzmüştür. Bu tür olayların bir daha olmaması en büyük arzumuzdur. Özellikle üniversitelerdeki genç arkadaşlarımıza sesleniyorum. Düşüncelerinizi özgürce dile getirin, ancak şiddetten uzak durun. Anne babalarınızı üzmeyin. Elbette siyaseti sorgulayacaksınız ama şiddete başvurduğunuzda inandırıcılığınızı kaybedersiniz. Bütün kardeşlerime sesleniyorum, şiddetten uzak durun" diye konuştu.

Sanatçılarla yaptığı görüşmeyle de ilgili bilgi veren Kılıçdaroğlu, İzmirli sanatçıların CHP'den beklentileri olduğunu ve bunları paylaştıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylardan dolayı akşam katılacağı resepsiyonu iptal etti. CHP Lideri partililerle yiyeceği akşam yemeğinin ardından İzmir'den ayrılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...