Tgrt Haber
21 Şubat 2014 15:08

Kilis'e getirilen yaralılardan 27'si taburcu edildi.

Suriye'nin, Türkiye sınırındaki Esselame Sınır Kapısı yakınlarındaki patlamadan sonra Kilis'e getirilen yaralılardan 27'si taburcu edildi.

Kilis'e getirilen yaralılardan 27'si taburcu edildi.
Esselame yaralıları taburcu oldu, suriye, kilis'e getirilen yaralılar, yaralılar taburcu edildi,

Suriye'nin, Türkiye sınırındaki Esselame Sınır Kapısı yakınlarındaki patlamadan sonra Kilis'e getirilen yaralılardan 27'si taburcu edildi. Patlamada yaralanan Suriyeliler, olay anını ve sonrasında yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Esselame Sınır Kapısı yakınındaki çadırlarda yaşadığını bildiren Zekeriya Neccum, aniden bir patlamanın olduğunu ve yere yattıklarını belirterek, "Çok büyük bir ses duyduk, yere yattık. İnsanlar kaçmaya başladı. Türkiye'den gelen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine getirildim. Şu anda tedavim sürüyor. Patlama bana çok yakın bir yerde meydana geldi. Aramızda fazla mesafe yoktu. Ama patlamayı görmedim" dedi. Suriyeli yaralılardan Meryem Şık ise eşi ve çocuklarıyla yemek yedikleri sırada şiddetli patlama sesi duyduklarını anlattı.
İçinde bulundukları çadırın patlamanın etkisiyle parçalandığını aktaran Şık, "Patlamayla beraber çadır üzerimizden uçtu gitti. Etraf karanlık oldu. Her tarafı duman kapladı. İnsanlar kaçmaya çalışıyordu. Bazıları öldü, bazıları ağır yaralı yerde yatıyordu. Patlama sesi geldikten sonra etrafı simsiyah bir duman kapladı. Çok korktuk, ben ve eşim yaralandık, çocuklarıma bir şey olmadı. Şu anda tedavimiz devam ediyor" diye konuştu. Bomba yüklü otomobilin infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada yaralananların bir bölümü Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Hastaneye gelen 52 yaralıdan 6'sı hayatını kaybederken, 27'si taburcu edildi. Yaralılardan durumu ağır olanlardan 10'u çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. 9 yaralının tedavisi Kilis Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...