Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 18:52

Son dakika: İstanbul'da kilisede dans edenlere ev hapsi

Son dakika haber: İstanbul Kadıköy'de kilise duvarının üzerine çıkılarak müzik eşliğinde oynanmasına ilişkin gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 3 şüpheliden 2'sine ev hapsi verildi

Son dakika: İstanbul'da kilisede dans edenlere ev hapsi
İstanbul,Kilise,Dans,Mahkeme,Son dakika

İstanbul Kadıköy'de, 11 Temmuz’da Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısındaki duvara çıkan 3 kişinin müzik eşliğinde dans etmesi sosyal medyada tepkiye neden olmuştu. Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

2 ŞÜPHELİYE EV HAPSİ

 

Hakimlik, şüpheliler Ö.F.A. ve Y.E.U hakkında ayrı ayrı “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçundan konutunu terk etmemek şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verdi. Öte yandan mahkeme, O.Y. hakkında konutunu terk etmemek şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanması talebini suç vasfının şüpheli lehine değişme ihtimalini gerekçe göstererek reddetti.

İFADELERİ DE ORTAYA ÇIKTI

Kilisenin yönetim kurulunda olan müşteki Karabet Baliyev ifadesinde, olaydan bir vatandaş vasıtası ile bilgi sahibi olduğunu söyleyerek, “Bahse konu olayı videoda gördüm, kilisenin duvarına çıkan kişileri tanımam. Ben kilisenin yönetim kurulundayım, bu konu ile ilgili her hangi bir art niyet görmüyorum, bu kişiler zarar vermemiştir” diyerek şikayetçi olmadığını söyledi.

KİLİSE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİNİ SAVUNDU

Süpheli Y.E.U., arkadaşlarıyla Kadıköy'e gitmek için sözleştiklerini ve alkol aldıklarını anlatarak, O.C.'nin aracını meydana çektiğini söyledi. Y.E.U. ifadesinde, müzik açtıklarını ve etrafın kalabalık olduğunu belirterek, “Bizim açtığımız müzikten etrafta bulunan insanlar hoşlanmaya başladılar, etraf iyice kalabalık olmaya başladı. Arabanın karşısında bir bina vardı. Kilise olduğunu biliyordum çünkü haç amblemi vardı. Az çok kilise olduğunu tahmin ettim, daha sonra orada bulunan diğer tanımadığım insanlarla birlikte kilisenin duvarına çıktım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...